Amerikanci: Mi smo sprečili gej paradu u BG!

Američka organizacija Sveti kongres porodica tvrdi da su pomogli pokretu "Dveri" da ubedi Vladu Republike Srbije da ne dozvoli održavanje gej parade

  • 6

Organizacija Sveti kongres porodica (SKP), koja je osnovana u Rokfordu, tvrdi da je zaslužna za četvrtu zabranu "Prajda" u Beogradu.

- Pobeda u Beogradu. Naši lideri su pomogli "Dveri" da ubede Vladu da ne dozvoli održavanje gej parade - stoji u saopštenju SKP.

Oni su na taj način obavestili američku javnost da je njihov pritisak na Vladu Srbije doveo do zabrane. Organizacija Svetski Kongres porodica (SKP), koja je osnovana u Rokfordu (Ilinois) još 1997. godine, održava neredovne anti-gej konferencije širom sveta: u Pragu, Ženevi, Meksiko Sitiju, Amsterdamu, Madridu i Sidneju.

- Vaša borba je naša borba. Borba za porodicu je borba za civilizaciju. Svetski kongres porodica i više od 40 naših partnera iz 16 zemalja su ponosni da stanu uz srpski narod za prirodnu porodicu, osnovnu jedinicu ljudskog društva koja je garantovana Deklaracijom u ljudskim pravima iz 1948. godine - rekao je Don Feder, direktor komunikacija SKP na dan kada je gej parada trebalo da bude održan.

O ovom pitanju se izjasnio i Aleksej Komov, predstavnik SKP u Rusiji, koji je istakao da "srpski narod nije sam i da ga u borbi za porodicu podržavaju milioni", a tom prilikom je podsetio i na ruske antigej zakone.

- Nakon što su prepoznali da SAD okreće leđa antigej priči, religijske i konzervativne grupe su fokusirale svoje delovanje na druge zemlje koje se bave ovim temama. Od Ugande, Rusije, pa sve do Srbije, uključujući i razorene zemlje centralne Amerike ekstremisti ovih grupa troše sve više para i vremena da šire mržnju prema gej pokretima van granica SAD - piše "The Civil Rights Movement".

(Telegraf / thenewcivilrightsmovement.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    3. oktobar 2013 | 14:53

    Akde bre klosari ne prdite.

  • Deki

    3. oktobar 2013 | 15:56

    Nemoj samo oni da nam pomazu!

  • anti antifa

    3. oktobar 2013 | 15:56

    Kad pročitam "civilno društvo","nevladin sektor","ljudska prava" znam da se radi o smrtnim neprijateljima mog naroda i zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA