PRAJDA ĆE BITI, ALI 2014: Šetnja od Slavije do Trga republike 31. maja!

Od 2009. godine postoji nastojanje LGBT aktivista da se u Beogradu održi Parada ponosa. Za to vreme ona je četiri puta zabranjena, a 2010. rezultirala je velikim neredima

  • 36

"Parada ponosa Beograd" danas je zakazala Nedelju ponosa 2014. godine, koja će biti održana od 25. do 30. maja naredne godine, a protestna šetnja zakazana je za 31. maj na relaciji od Slavije do Trga republike.

U saopštenju se navodi da je treća uzastopna zabrana "prajda" u Beogradu prvi put u Srbiji podigla LGBT zajednicu. Do sada nedovoljno vidljiva, zatvorena i podeljena, LGBT zajednica u Srbiji se pobunila i rekla odlučno "ne" uskraćivanju osnovnih ljudskih prava i sloboda, navodi se u saopštenju.

Od 2009. godine postoji nastojanje LGBT aktivista da se u Beogradu održi Parada ponosa.

Za to vreme ona je četiri puta zabranjena, a 2010. godine, iako održana pod pokroviteljstvom držve, rezultirala je velikim neredima, dodaje se u saopštenju.

Spontana akcija koja se desila 27. septembra ove godine povratila je dostojanstvo LGBT zajednici. Odlučili smo da vratimo ponos LGBT zajednici, koja navodi da nema više povratka u tišinu, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spanjo

    4. oktobar 2013 | 17:13

    Kog ponosa??? Satanizacija drustva i slicne stvari pored bijede u kojoj zivimo...neprocjenjivo !

  • Tom

    4. oktobar 2013 | 17:27

    Bolesnici sad parada a onda sledi usvajanje dece to vam je sledeci korak e pa neznam dal ce da uspete u Srbiju gde jos uvek ima zdrav razum

  • Aha

    4. oktobar 2013 | 17:18

    Au pa stvarno ste dosadni više. Kada god otvorim vesti da pročitam, vi! Ajd sada ćutite,pa se javite za 99 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA