Nova zelena oaza za mališane iz Zvečanske

Zajedničkom donacijom kompanije Vip i njenih korisnika u iznosu od 20.000 evra izgrađena je Terapeutska bašta. Uređenje Terapeutske bašte omogućeno je programom "Vip eko-motivacija" u okviru koga je kompanija Vip mobile donirala 500 dinara za svaki reciklirani telefon

  • 0

U organizaciji kompanije Vip mobile i Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj održana je ekološka volonterska akcija povodom završetka prve faze radova na izgradnji Terapeutske bašte u Zvečanskoj 7.

U akciji su učestvovali vaspitači i mališani iz ovog centra, zaposleni kompanije Vip mobile, kao i predstavnici medija. Uz stručnu pomoć poznatih "Gerila baštovana" volonteri su sadili začinsko bilje i povrće u delu Terapeutske bašte namenjenom za uzgajanje povrća i tako pomogli mališanima da se bolje upoznaju i povežu sa prirodom i zdravim navikama u ishrani.

Uređenje Terapeutske bašte omogućeno je programom "Vip eko-motivacija" u okviru koga je kompanija Vip mobile donirala 500 dinara za svaki telefon koji su njeni korisnici reciklirali tokom juna meseca.

Koncept Terapeutske bašte je razrađen po modelu isceliteljskih vrtova i predstavlja svojevrsnu senzornu sobu na otvorenom. Vrt u Zvečanskoj ima više celina koje mogu da odgovore na različite potrebe preko 200 najmlađih štićenika stacionara, jer su namenjene različitim uzrastima, razvojnom potencijalu i interesovanjima mališana.

Vipovi volonteri su zajedno sa mališanima učestvovali u radionicama čiji je osnovni cilj bio da na zabavan način upoznaju decu sa reciklažom, ukažu na značaj očuvanja zdrave životne sredine i afirmišu dečje stvaralaštvo.

Pored sađenja biljaka sa "Gerila baštovanima", prisutni su učestvovali i u kreativnoj radionici "Mjuziklaža", tokom koje su deca pravila muzičke instrumente od materijala pogodnih za reciklažu.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo uz pomoć Vipove donacije u Stacionaru za majku i dete obezbedili lepo i lekovito dvorište koje će služiti kao prostor za relaksaciju, omogućiti maštovitiju igru i proširivanje čulnih iskustava. Svakodnevni kontakt sa prirodom u našem malom vrtu začinskog bilja i povrća doprineće unapređivanju zdravlja i psihomotornog razvoja dece - rekao je Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

- Zahvaljujući velikom odzivu naših ekološki osvešćenih korisnika, koji su u Vipovim radnjama odložili svoje stare mobilne uređaje, obezbedili smo ovu donaciju i deci u Zvečanskoj ulepšali životni prostor. Vip će i u 2014. nastaviti dugoročni društveno odgovorni projekat "Vip eko-motivacija", jer samo zajedno sa svojim korisnicima možemo da doprinesemo očuvanju životne sredine u Srbiji - dodao je Andreas Graf, v. d. direktora kompanije Vip mobile.

Donacijom kompanije Vip mobile i njenih korisnika u Stacionaru za majku i dete uređene su zelene površine, postavljene su adekvatne ekološke gumene podloge za igru, rekonstruisana je fontana u dvorištu, izgrađeni su organska bašta i poseban paviljon za posete i igru dece sa biološkim roditeljima, starateljima ili usvojiteljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA