ALARMANTNO: Škorpije šetaju centrom Beograda!

Verovali ili ne i ovog ima u Beogradu, škorpije ne žive samo u tropskim predelima već i u Beogradu. Šetaju se u centru grada, a stručnjaci tvrde da nisu otrovne i da njihov ujed može da izazove samo svraba

  • 11

Stanari zgrade u Ulici Strahinjića Bana bili su više nego iznenađeni kada su na ulazu primetili - škorpiju. Stručnjaci potvrđuju da se škorpije mogu naći u Beogradu, ali ističu da mesta panici nema jer ova vrsta nije otrovna.

Škorpija kako objašnjavaju stručnjaci, pripada sasvim bezopasnoj vrsti. Ima od tri do pet centimetara, a moguće je "sresti" je u gotovo svim delovima Srbije. Za razliku od njihovih egzotičnih "rođaka", najviše što njihov ubod može da izazove je - svrab.

- U pitanju je vrsta euscorpius skorpia koja živi na teritoriji Evrope. Njen otrov je jak koliko kod malo "ozbiljnijeg" komarca ili pčele, ali je potpuno bezopasna. U Beogradu se najčešće mogu videti oko Kalemegdana - kažu u "Vrtu dobre nade", napominjući da nema mesta za paniku.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invisible

    12. oktobar 2013 | 11:38

    Moza ona da nije otrovna koliko hoce, ali znam da bih se us*** da je vidim pored sebe...

  • Black

    12. oktobar 2013 | 13:39

    Ništa neobično, ja znam da kod nas u Tuzli iz WC šolja izlaze,ne lažem ima vijesti o tome

  • moja kravica

    12. oktobar 2013 | 12:58

    Naravno,po sto je beograd je alarmantno,a da je nis,drugacije bi se pisalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA