SKUPŠTINA GRADA: Za treće dete besplatan vrtić

Odbornici grada Beograda usvojili su i odluku da jedna ulica dobije ime po Srđanu Aleksiću, a jedna po fudbaleru Rajku Mitiću. Razrešeni su dužnosti direktori pojedinih javnih preduzeća

  • 4

Sednica Skupštine grada Beograda završena je danas posle nešto manje od sat vremena, a odbornici su usvojili sve odluke predviđene dnevnim redom.

Odbornici su na početku po skraćenom postupku razrešili dužnosti direktore pojedinih javnih preduzeća u gradu i imenovali vršioce dužnosti, koji će taj posao obavljati narednih šest meseci.

Na sednici je usvojen Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, na osnovu koje će, od 1. januara naredne godine treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imati pravo na besplatan boravak u vrtiću.

Time će biti omogućen besplatan boravak za 4.300 dece.

Usvojene su i odluke o finansijskoj pomoći penzionerima, mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola.

Odbornici su usvojili i predlog da jedna ulica u Novom Beogradu dobije ime po Srđanu Aleksiću, mladiću koji je ubijen u Trebinju 1993. godine braneći svog sugrađanina, Bošnjaka, kao i predloge da na teritoriji opštine Savski venac jedna ulica ponese ime fudbalera Rajka Mitića, da Stari grad dobije Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu, a da Vračar dobije plato rediteljke Soje Jovanović.

Nove nazive ulica dobiće i opštine Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Zemun i Stari grad.

Na prošloj sednici Skupštine grada, koja je održana 24. septembra, Dragan Ðilas je smenjen sa mesta gradonačelnika i od tada je u tehničkom mandatu do isteka 30 dana od te smene.

Sednici su prisustvovala 102 odbornika, ona je trajala nešto manje od sat vremena, Ðilas je došao u skupštinu pre završetka zasedanja, ali nije ulazio u salu, već je davao izjave novinarima ispred sale.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    15. oktobar 2013 | 12:58

    Nasa drzava je cudo ! Imam troje dece i nije mi to plus nego veliki minus ,na svakom koraku nailazim na problem bas zbog toga ! Birokratski sam u problemu bilo sta da radim, a ovamo bela kuga ! Sto jednostavno ne kazu ,nemamo para i necemo nista izdvojiti da bi poboljsali natalitet!

  • Pesak u kofice

    15. oktobar 2013 | 12:50

    U svajcarskoj je djabe i za jedno dete....

  • Zemunac

    15. oktobar 2013 | 12:46

    Ovim i slicnim uredbama profitiraju samo romi i lazni socijalni slucajevi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA