Pola miliona dinara za borbu protiv raka dojke

Roze šetnjom, koja je predstavljala podršku borbi protiv raka dojke, prikupljeno je više od 500.000 dinara za rad organizacija koje pružaju podršku obolelim pacijentima

  • 2

Roze šetnja u znak podrške borbi protiv raka dojke održana je prošle subote u Beogradu pod sloganom "Milioooooon razloga zašto želim svet uz tebe" pomogla je da se prikupi preko 500 hiljada dinara pomoći za rad organizacija okupljenih u Nacionalnu asocijaciju lečenih od raka (NALOR) koje svakodnevno pružaju podršku pacijentima.

Šetnja je nosila pozitivnu poruku da je rak izlečiv, a cilj je bio da se podigne svest javnosti i stavi akcenat na činjenicu koliko je odlazak na redovne preglede značajan u prevenciji raka dojke. U šetnji su učestvovale i članice NALOR-a, iz svih krajeva Srbije, koje su uspele da pobede rak dojke.

Zajedničku borbu protiv raka dojke podržalo je i mnogo građana kupovinom roze majica i kišobrana. Šetnju koja je održana u Knez Mihailovoj ulici organizovale su kompanije "Avon" i Fond "B92" uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Ambasade Amerike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    18. oktobar 2013 | 16:40

    Bilo je jako lepo i sretna sam što sam bile učesnica ove humanitarne akcije. To je ponos! To je Parada ponosa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA