NEVERICA: Replika Terazija krala struju!

Tematski park, replika Terazija iz tridesetih godina, nelegalno je bio priključen na elektrodistributivnu mrežu, otkrila je tokom redovne kontrole "Elektrodistribucije Beograd"

  • 1

Prilikom redovne kontrole, ekipa "Elektrodistribucije Beograd", pre nekoliko dana, isključila je sa mreže novobeogradski park − repliku Terazija iz tridesetih godina prošlog veka, jer je ovaj tematski park, sagrađen prošle godine, bio nelegalno priključen na elektrodistributivnu mrežu, uz još oko 200 slučajeva.

Prema rečima Aleksandra Lekovića, direktora Agencije za poslovni prostor Beograda, preduzeća koje upravlja poslovnim prostorom novobeogradskih Terazija, oni će podneti zahtev za legalni priključak za struju.

- Za podatak da je priključak bio nelegalan i da je objekat isključen saznao sam juče. Zato su naše ekipe na terenu i ispituju slučaj. Svakako da ćemo podneti zahtev za legalnu proceduru priključenja na mrežu - kaže Leković.

Kako Leković kaže, cilj preduzeća je da se park privede nameni i tvrdi da će to svakako biti urađeno. U sklopu parka biće izgrađeno deset objekata − kafana, ateljea, zanatske radnje, koje će predstavljati duh starog Beograda.

Ovaj neobičan park smešten je preko puta "buvljaka". Na površini od oko 18.000 kvadrata izgrađene su kopije zgrada koje su se početkom prošlog veka nalazile na Terazijama, pa ih krase hoteli "Moskva" i "Balkan", zgrade "Kasine" i "Pariza". Ukupno 6.800 kvadrata kaldrme, 2.500 kvadrata kulisa...

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA