Psihološko savetovalište Hoću bebu obeležilo godinu dana rada

Savetovalište pomaže parovima koji se suočavaju sa neplodnošću, ali i pruža više informacija o procesu vantelesne oplodnje. Iako se suočavaju s istim problemom, muškarci se mnogo ređe javljaju nego žene

  • 0

Psihološko internet i telefonsko savetovalište "Hoću bebu" danas obeležava godinu dana postojanja. Za to vreme za pomoć im se obratilo više od 450 parova, dok su u onlajn savetovalištu komunicirali sa gotovo 600 parova.

Članovi ovog savetovališta daju podršku, ohrabrenje, ali i informacije parovima koji imaju problema s plodnošću, kao i onima koje čeka vantelesna oplodnja. Cilj uvođenja ovakvih savetovališta je da se ceo proces vantelesne oplodnje olakša, što čak može da rezultira većom uspešnošću lečenja.

- Problem jednog člаnа porodice neminovno pogаđа sve ostаle člаnove porodice i izaziva porodičnu krizu. To može da bude uvod u lošu komunikаciju među njenim člаnovima, može da dovede do nestabilnih i loših odnosa, međusobnog nepoverenja i otuđivаnja - kaže Jelena Misita iz Centra za unapređenje zdravlja žena, udruženja koje stoji iza projekta "Hoću bebu", i dodaje da se žene upadljivo više javljaju od muškaraca iako prolaze kroz iste probleme.

Svakog radnog dana od 17 do 20 časova na telefonu dežura psiholog savetnik spreman da pruži podršku, a svi kojima je ona potrebna mogu se obratiti na telefon  011/78-52-761 ili im pisati na mejl podrska@hocubebu.rs. Više informacija o lečenju infertiliteta, stručnih i psiholoških tekstova možete pronaći na sajtu hocubebu.rs.

Ovaj neprofitni projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom udruženja Roda, Kolevka, Roditelj i Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje i zahvaljujući pomoći kompanije MSD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA