Antikorupcijski marš u Beogradu i širom Balkana (FOTO)

Na jednom od transparenata aktivisti Lige Balkana su ispisali svoje ciljeve - "da ukradeni novac i imovina od devedesetih do danas budu vraćeni građanima", "da lopovi odgovaraju pred licem pravde", "da sprečimo političke partije i tajkune da nas i dalje pljačkaju"

  • 8

Antikorupcijska liga Balkan održala je skup na Trgu Republike u Beogradu pod nazivom "Međunarodni marš protiv korupcije", koji je prema saopštenju organizatora, istovremeno održan na centralnim gradskim trgovima u Zagrebu, Mariboru i Podgorici.

Desetak aktivista te lige nosilo je transparente sa pozivom građanima da prijavljuju slučajeve korupcije i da više ne prećutkuju saznanja o tom vidu kriminala, skrećući pažnju prolaznika.

Ostali aktivisti razgovarali su sa građanima o konkretnim mogućnostima za prijavljivanje korupcionaških slučajeva

Na jednom od transparenata aktivisti lige su ispisali svoje ciljeve - "da ukradeni novac i imovina od devedesetih do danas budu vraćeni građanima", "da lopovi odgovaraju pred licem pravde", "da sprečimo političke partije i tajkune da nas i dalje pljačkaju".

Antikorupcijska liga Balkan je pozvala sve građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije da joj se pridruže u borbi protiv korupcije i prijavljuju korupcionaške afere.

Organizatori su naveli da je današnji "marš" samo početak otvaranja zajedničkog balkanskog antikorupcijskog fronta kojim se aktivisti sa Balkana pridružuju aktivistima u svetu, koji, takođe, danas organizuju antikorupcijske skupove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    2. novembar 2013 | 18:54

    Najzad u Beogradu neko pozitivno okupljanje.

  • Vlada

    2. novembar 2013 | 19:19

    Evo kod mene u hitnoj pomoci u Nisu dosao novi direktor da ispravlja krivu drinu. Ima 45 visak lekara i sada vozaci na konto toga dobijaju otkaze i gase se radna mesta i svi cute da bi se doktori cuvali

  • Mihjlo

    2. novembar 2013 | 19:08

    To je vekovna bolest, endemska, najbolje se leči karantnom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA