ČUVAJTE GLAVE: Fasade otpadaju sa 147 zgrada u BG

U “Gradskom stamebnom” kažu da su najugroženije centralne opštine Stari grad, Savski venac, Vračar i deo Palilule i Zvezdare na kojima se nalaze najstariji objekti

  • 1

Bar 147 zgrada u Beogradu nalazi se u jako lošem stanju i njma je neophodna hitna sanacija. Njihove fasade otpadaju i na taj način svakodnevno ugrožavaju bezbednost prolaznika. Procenjuje se da je ovaj broj mnogo veći, pa je "Gradsko stambeno” počelo akciju preventivnog pregleda fasada.

U “Stamebnom” kažu da su najugroženije centralne opštine Stari grad, Savski venac, Vračar i deo Palilule i Zvezdare na kojima se nalaze najstariji objekti.

- Biće pregledano više od 14.000 stambenih zgrada koje su poverile poslove održavanja "Gradskom stambenom“ - kažu za “24 sata” u tom preduzeću.

Radove na obnovi fasada finansiraju stanari. Kad Skupština stanara prikupi sve neophodne dozvole, "Stambeno“ pokreće postupak Javne nabavke i upućuje ponudu. Ako se stanari slože, ugovor biva potpisan i radovi mogu da počnu.

Ono što mnogi stanari ne znaju je da na zahtev predsednika Skupštine zgrade mogu da dobiju uvid u to sa koliko novca raspolaže zgrada. Naime, iznos koji stanari svakog meseca plaćaju preko uplatnica "Infostana” akumulira se na tzv. "kartonu zgrade”. Novac koji je tako skupljen može se koristiti jedino ako radove na rekonstrukciji vrši "Gradsko stambeno“.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    5. novembar 2013 | 14:12

    Cela srbija odavno pocela da se raspada ali niko nista ne preduzima bitno je da se jede i pije a ostalo sta koga briga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA