Čović: Moramo biti brzi i efikasni, Beograd neće stajati u mestu!

- Neophodno je pripremiti proceduru za izbore, usvojiti rebalans budžeta do kraja godine, pripremiti novi za sledeću ili makar odluku o privremenom finansiranju grada - kaže član privremene uprave Beograda

  • 2

Član privremene uprave u Beogradu Nebojša Čović kaže da taj organ očekuje mnogo posla i da zato mora biti brz i efikasan, a ujedno i da će raditi u skladu sa zakonom.

- Neophodno je pripremiti proceduru za izbore, usvojiti rebalans budžeta do kraja godine, pripremiti novi za sledeću ili makar odluku o privremenom finansiranju grada. Takođe, neophodno je obezbediti da grad i svi gradski sistemi potpuno normalno funkcionišu. Potrebno je definisati procedure otvaranja velikih projekata potrebnih za dalji razvoj Beograda, čime bi se omogućio novi investicioni ciklus - ovaj redosled koraka novopostavljene privremene uprave u Beogradu najavljuje za "Novosti" njen član i bivši gradonačelnik Nebojša Čović.

- Nije održana nikakva konsultativna sednica, već konsultacije članova privremenog organa u cilju dogovaranja dnevnog reda za konstitutivnu sednicu, kao i dogovor oko našeg zajedničkog rada koji počinje prvom sednicom, koja je zakazana za sredu. Ovo je konkretan posao i nema prostora za spinovanje - rekao je Čović.

On dodaje da ne zna čija je samo ideja da će neko držati sednicu bez bilo kog člana, a da ne govorimo bez predsednika privremenog organa, koji je na službenom putu.

- Između ostalog, razgovarali smo sa načelnikom Gradske uprave, a ujedno smo uz pomoć sekretarijata za finasije isplatili akontativni deo novembarskih zarada za 12.000 zaposlenih u upravi, socijali i dečjim ustanovama. Jednostavno, Beograd ne može da stane, bez obzira na to šta se dešavalo - rekao je on.

Nebojša Čović je na pitanje hoće li biti kandidat za gradonačelnika Beograda odgovorio:

- Moja obaveza kao bivšeg gradonačelnika bila je da pomognem. Svako ko ima iskustva i rezultate treba da pomogne, ukoliko je pozvan. Zahvalan sam prvom potpredsedniku i Vladi što su to prepoznali i setili se mog nekadašnjeg angažovanja. Kada me pitate da li je ovo moj povratak na političku scenu, ne znam da li me to pitate zbog političke scene Srbije ili zbog mene lično. Hvala na pitanju, ali ne bih da prejudiciram.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti - N. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    20. novembar 2013 | 09:23

    vesci, covic ala su nasli strucnjake za resavanje problema, ne zna se ko je gori, mrtva trka. E moja Srbijo kada si spala na ovakve ljude.

  • Heisenberg

    20. novembar 2013 | 09:27

    Svaka mu cast, milion funkcija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA