Mali: Poboljšaćemo funkcionisanje Beograda

- Već do petka sastaćemo se sa svim gradskim sekretarima i sa svim direktorima i finansijskim direktorima javnih preduzeća da vidimo pravo stanje stvari - kaže predsednik Privremenog veća Beograda

  • 0

Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je prioritet tog veća da poboljša funkcionisanje grada.

On je rekao da je zadatak Veća da sprovede promene kako građani ne bi osetili prelazni period bez gradske vlasti i najavio da su u pripremi neki od velikih projekata, dugoročno značajnih za budućnost grada.

- Ideja nam je da napravimo prve korake za neke velike projekte koje će neka nova vlada moći da nastavi - rekao je Mali i kao primer naveo projekat "Beograd na vodi".

On je rekao da je u vezi sa tim juče održan sastanak u Abu Dabiju, ali je dodao da je još rano da se govori o detaljima te investicije koja je vredna tri milijarde dolara.

- Već do petka sastaćemo se sa svim gradskim sekretarima i sa svim direktorima i finansijskim direktorima javnih preduzeća da vidimo pravo stanje stvari, da vidimo sa čim raspolažu i koje su potrebe tih preduzeća, kako bismo obezbedili normalno funkcionisanje grada - objasnio je on.

Mali je rekao da je još rano govoriti o smenama gradskih sekretara i direktora javnih preduzeća i dodao da će sa njima najpre biti obavljeni razgovori, da grad vidi sa čim se raspolaže.

Govoreći o budžetu Beograda, on je istakao da se očekuje "da ćemo do ponedeljka-utorka imati informaciju" o tome da li će biti potreban rebalans za ovu godinu.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA