Kineski most skoro spojio Borču i Zemun! (FOTO)

Ako se nastavi ovim tempom, radovi će biti gotovi do proleća. Deo mosta koji se spušta u banatsku ravnicu urađen je oko 90 odsto, a sada se osim na sredini pojačano radi i na delu ka Zemunu

  • 4

Na glavnoj konstrukciji mosta Zemun-Borča nedostaje još šezdesetak metara u delu ka zemunskoj strani kako bi konačno "pregazio" Dunav.

U Direkciji za građevinsko zemljište kažu da je od 362 metra glavnog raspona do sada urađeno čak 298 metara.

Ako se nastavi ovim tempom, radovi će biti gotovi do proleća. Deo mosta koji se spušta u banatsku ravnicu urađen je oko 90 odsto, a sada se osim na sredini pojačano radi i na delu ka Zemunu. Prema sajtu Beobuild koji prati sva gradilišta u Beogradu do sada je završeno 70% posla.

I radovi na pristupnim saobraćajnicama napreduju.

Na prvih šest kilometara od mosta završen je trup saobraćajnice i ugrađena kamena podloga, koja je asfaltirana u dužini od skoro dva kilometra.

S obe strane auto-puta su i biciklističke staze, koje su prekrivene asfaltom dužine 400 metara. Još ranije završeni su betonski propusti i armirano-betonske konstrukcije preko Velikog kanala i kanala Vizelj.

(Telegraf.rs / Izvor: lobi-info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA