SKANDAL: Parking servis joj skinuo 80.000 dinara sa privatnog računa bez njenog znanja!

Tako je N.J. skinuto 80.000 dinara sa računa, a nije dobila nikakvo obaveštenje. Kada je proverila u banci, rekli su joj da je skidanje sa računa izvršilo Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke u Kragujevcu po zahtevu "Parking servisa"

  • 19

Oni koji nisu platili kaznu za nepropisno parkiranje suočavaju se sa neprijatnim iznenađenjem: "Parking servis" će im oduzimati novac sa ličnih računa u bankama.

Tako je N.J. skinuto 80.000 dinara sa računa, a nije dobila nikakvo obaveštenje. Kada je proverila u banci, rekli su joj da je skidanje sa računa izvršilo Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke u Kragujevcu po zahtevu "Parking servisa".

- Jasno mi je da treba platiti kazne, ali ovo je šokantno kako su uradili bez ikakvog obaveštenja i rešenja. Kazne koje nisam platila tretiraju kao da nisam platila porez, pa je reagovalo i Odeljenje za prinudnu naplatu. Angažovala sam advokata da ispita koliko je sve ovo bilo zakonito - kaže N.J. za Telegraf.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu tvrde da postoje dva postupka protiv N.J., ali da ni u jednom nije pokrenuto izvršenje o prinudnoj naplati.

Međutim, u "Parking servisu" se pozivaju na zakon i tvrde da nisu prekršili ništa.

- Ona ima veći broj kazni i "Parking servis" je postupio po zakonu, pa su tako angažovani sudski izvršitelji po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju. Dostavili smo papire izvršiteljima i sve dalje što je urađeno je bilo u njihovoj nadležnosti. Ovakav slučaj nije usamljen u Srbiji, već nekoliko puta se dešavalo da reaguju sudski izvršitelji kada se pokrene postupak jer je neko imao veliki dug prema našem preduzeću - kažu u "Parking servisu" za Telegraf.

Po Zakonu o tajnosti podataka, ako sud ne nađe dužnika na prijavljenoj adresi, ostavlja mu se obaveštenje u sandučetu i na oglasnoj tabli suda. Ako dužnik ne reaguje 30 dana, pristupa se izvršenju.

- Dešavalo se i ranije da se pokrene postupak, pa su tuženi građani dolazili kod nas i u većini slučajeva bi se dogovorili da dug isplate u ratama, a u ovom slučaju nam se niko nije javio - dodaju u "Parking servisu".

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dddddddd

    29. novembar 2013 | 14:02

    A, taj parking servis cija je ta forma i te pare silne gde na kraju zavrse? Ima li neko odgovor na to pitanje?

  • vozac

    29. novembar 2013 | 15:05

    Ne razumem u čemu je problem. Napraviš prekrsaj i platis kaznu. Ako se toliki dug nagomilao znaci da je to nekoliko desetina kazni ( čitaj prekrsaja). To se drugačije zove bahatost i takvom vozacu treba zakonom zabraniti da upravlja vozilom. Još se ona buni kako naplatili bez njenog znanja. Bravo za prinudnu naplatu.

  • Zabrinuti

    29. novembar 2013 | 14:00

    Kada ce poceti da oduzimaju stanove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA