Nafta poplavila podrume u centru Beograda

Stanari zgrade u Resavskoj ulici već mesec i po dana imaju problem sa naftom, i kažu da je do sada u podrume isteklo 15 tona ove tečnosti

  • 0

Stanarima zgrade u Resavskoj ulici broj 26 u Beogradu mesec i po dana nafta plavi podrume. Prema nekim procenama, do sada je isteklo već 15 tona!

Niko od nadležnih nije utvrdio odakle nafta dolazi. Ona se uz pomoć pumpi izbacuje u kanalizaciju, pa dalje u Savu i Dunav.

Nafta je počela da se "oseća" 10. januara, kada su stanari utvrdili da zajedno s podzemnim vodama u njihovom podrumu izvire i neka zelenkasta tečnost.

- Obraćali smo se svim nadležnim gradskim i republičkim institucijama, ali još nismo dobili odgovor odakle nam stiže nafta, niti imamo rešenje za njeno uklanjanje. Samo je jedan geolog rekao da su to najverovatnije podzemne vode, ali i on nije mogao da kaže odakle tačno stiže - kaže stanar zgrade S. V.

Sagovornik "Novosti" ističe da bi nafta mogla da ima nekoliko "izvorišta", poput okolnih ambasada Brazila, Bosne i Hercegovine, Belgije ili drugih većih objekata u blizini koja se greju na naftu. U svakom slučaju, ona mora da dođe "odozgo", tačnije iz pravca Bulevara kralja Aleksandra.

Ova zgrada, kako je rekao sagovornik lista, već 40 godina ima problema s podzemnim vodama, koje su stanari svojevremeno izbacivali sa dve pumpe iz svojih podrumskih prostorija. Od kada su prešli na centralno grejanje i zatvorili kotlove na ugalj, ostala je samo jedna pumpa.

- Nedavno se dogodilo da je pukla cev ispod vodomera, pa se nivo vode, pomešane sa naftom, iz našeg podruma podigao i napunio trafo-stanicu koja se nalazi u dvorištu, tik uz našu zgradu - kaže S. V., i dodaje da su radnici EDB isključili struju, a time i pumpu koja izbacuje vodu iz podruma, što je uzrokovalo pravi potop u podrumu.

On ističe da su se ubeđivali sa majstorima jedne firme da treba priključiti agregat na pumpu dok se ne sanira kvar, umesto da nekim "cevčicama" pokušavaju da ispumpavaju vodu iz podruma. Ova situacija je "rešena" posle nekoliko časova kada je konačno priključena pumpa.

(Telegraf.rs / Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA