Protest protiv GMO hrane u Beogradu!

Kako su istakli organizatori, cilj današnjeg skupa je da se podigne glas razuma protiv tehnologije koja predstavlja do sada najveću opasnost u istoriji civilizacije

  • 12

Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su danas protestni skup ispred Skupštine grada Beograda kako bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

Predstavnik Građanske inicijative za Srbiju bez GMO Branko Čičić rekao je da je cilj današnjeg skupa da se podigne glas razuma protiv, kako tvrdi, tehnologije koja predstavlja do sada najveću opasnost u istoriji civilizacije. On je istakao i da su udruženja koja su protiv GMO, predala apel predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da, kao "poslednja linija odbrane ne potpiše najavljeni zakon kojim se liberalizuje promet GMO u Srbiji".

Čičić je najavio da će isti apel danas predati i premijeru i vicepremijeru Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću, kao i ministrima i poslanicima u Skupštini Srbije. Učesnici skupa "Zajedno za Srbiju, bez GMO" nosili su transparente: "Stop GMO", "GMO ne", "Ja nisam naučni eksperiment", "Ni nikl, ni GMO", a skup je obezbeđivala policija.

- Genetski modifikovana hrana i inženjering prisutni su više od 20 godina i nijedna od tvrdnji biotehnoloških kompanija nije se pokazala kao istinita, a nije se pokazalo ni da će GMO doneti veće prinose, već, naprotiv, mnogi usevi manje rađaju - rekao je Čičić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    4. decembar 2013 | 12:22

    Bravo!!! NADAM SE DA CE NAROD MALO RAZMISLITI KAKVO SVE SMECE UNOSI U ORGANIZAM I DA SE OD TOGA OBOLEVA OD RAZNIH BOLESTI. VREME JE DA POCNEMO ZDRAVO DA SE HRANIMO!

  • Marrina

    4. decembar 2013 | 12:46

    Bas me briga za prinos i zaradu ako ce GMO hrana da donese bolesti i ko zna jos sta pored toga...do sad je svet gajio organsku hranu pa se niko nije zalio i sad odjednom kao GMo je super...necu da jedem plaatiku...takcka...

  • ap0calypto

    4. decembar 2013 | 12:49

    tako je !!! STOP GMO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA