U 21. VEKU: Južnim bulevarom pešaci idu ulicom, trotoare okupirala kola i kamioni! (FOTO)

U centralnoj beogradskoj opštini se čini da niko ne misli na ljude koji koračaju ovom ulicom. Ne samo da su automobili zauzeli prostor predviđen za pešake, nego su vozači postali i bahati u vožnji, a službe Parking servisa odavno nisu viđene u ovom delu grada

  • 11

Ako slučajno budete planirali da peške prolazite Južnim bulevarom na Vračaru, morate da budete spremni da hodate ulicom. Trotoari postoje, ali u ovom delu grada oni za pešake izgleda nisu namenjeni.

Prvi deo ulice nekadašnjeg Bulevara Crvene armije, deo od Auto-komande, rekonstruisan je pre par godina i tamo je prohodno za pešake. Međutim, ako krenete ulicom od ćoška s Ulicom Maksima Gorkog nagore, trebaće vam sva moguća koncentracija da ne nastradate.

Pored konstantnih građevinskih radova, supermarketa, pumpi i, naravno, nepravilno parkiranih vozila, teško može da se korača delom predviđenim za pešake. Bahati vozači prednjače, parkiraju se gde god stignu. A više nego očigledno je da služba Parking servisa ne posećuje ovu ulicu u cetralnoj beogradskoj opštini.

Problem hodanja po ulici nije nov i građani su već navikli da se ulica koristi za prolaz u ovom delu grada. Tako je godinama, a nadležni ili nisu upućeni ili nikad nisu prolazili ovom ulicom.

- Još gore je kada padne sneg, onda skoro dođemo do polovine ulice. Pored glomaznih zimskih stvari prinuđena sam da se okrećem konstantno da me ne bi neko udario. A kada prolazi autobus, kao da je tajfun prošao pored mene - rekla je Andrijana Marković, stanarka jedne zgrade u blizini.

Nevolje zimi dodatno opterećuju i putari koji čiste sneg. Očiste sneg s ulica, a sve to ode na ionako neprohodni trotoar.

Bahati vozači dođu još kao šlag na tortu. Ponekad su toliko bezobrazni da otvore vrata svojih automobila i tek tada nema prolaza. Tu su, naravno, kafići i prodavnice, a motorizovani gosti i potrošači, takođe, nemaju obzira prema običnim smrtnicima.

Građevinski radovi su konstantni, jer je uvek u planu neka nova zgrada ili pumpa. Bageri, kranovi, buka, saobraćaj, samo su deo svakodnevice stanara u Južnom bulevaru.

Iz Opštine Vračar smo dobili izjavu da komunalna policija ove opštine svakodnevno obilazi ovaj deo Južnog bulevara, da su se obratili, u nekoliko navrata, zvaničnim institucijama u gradu kako bi se rešio problem i omogućilo neometano i bezbedno kretanje pešaka ovom ulicom.

(L.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    13. decembar 2013 | 16:19

    eh da je samo tu..prosetajte gradom i vodecete da nigde ne moze da se prodje od automobila..pogotovo zene sa decom i kolicima...uzas...

  • Filip Todorovic

    13. decembar 2013 | 16:31

    Ziva istina.svaki dan tuda prolazim

  • zoka

    13. decembar 2013 | 16:23

    Eto dodatnog prihoda za drzavu. Debelo kaznjavati kao u EU pa ko voli neka izvoli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA