• 10

HUMANITARCI, STOP: Stari grad ne dozvoljava skupljanje odeće za beskućnike! (VIDEO)

Studenti Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23), autori videa u kojem hrane beskućnike na ulicama Beograda, neće moći da održe novu humanitarnu akciju jer im Opština Stari grad nije dala dozvolu za njeno održavanje

  • 10

Humani studenti Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23), autori videa u kojem hrane beskućnike na ulicama Beograda, neće moći da održe novu humanitarnu akciju planiranu za subotu, jer im Opština Stari grad nije dala dozvolu za njeno održavanje!
Marko, Matija i Aleksandar istakli su nakon održavanja svoje prve akcije, o kojoj je Telegraf već pisao, da im je cilj da podstaknu ljude da već danas učine nešto humano. Želeli su da pošalju pozitivnu poruku širom sveta, a obećali su i da će sledeći put organizovati akciju u kojoj će moći da im se pridruže svi koji bi to želeli.

- Poslali smo zahtev početkom nedelje Odeljenju za komunalne poslove Opštine Stari grad kako bi nam dozvolili da održimo humanitarnu akciju prikupljanja tople odeće i konzervirane hrane za beskućnike. Kad sam prvi put pozvao da proverim šta se dešava s tim zahtevom, rekli su mi da ga nisu ni dobili, iako sam ga lično odneo do opštine, a imam i priznanicu da su dokument primili. Sutradan sam ih ponovo zvao i rekli su mi da je zahtev odbijen - priča Marko Pajić.

Kako dodaje, objasnio je službeniku da je njima potreban mali prostor i da je u pitanju nešto humano, ali on nije delovao zainteresovano da im izađe u susret.
Marko i njegove kolege morali su akciju da prijave i MUP-u. Tamo su im pak rekli da je to što planiraju da urade odlična ideja i da će im rado izdati dozvolu ukoliko opština odobri održavanje akcije.
Skup prikupljanja tople odeće i konzervirane hrane trebalo je da se održi u subotu od 10 do 15 sati na Trgu republike. Kako kažu Marko, Matija i Aleksandar, svi koji žele da im se pridruže kako bi pomogli beskućnicima, mogu njihove planove pratiti na Fejsbuk strani, otvorenoj upravo u tu svrhu.
Povodom ovog slučaja ubrzo se oglasila i Opština Stari grad:
- Grupa građana, početkom tekuće nedelje,podnela je opštinskom veću Starog grada zahtev za organizaciju humanitarnog događaja prikupljanja odeće i obuće za beskućnike, koji je trebalo da se održi u subotu 7. decembra od 10 do 15 sati. S obzirom da je za organizaciju događaja ovakvog tipa, koji podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi potrebna je planirana organizacija kako bi se obezbedila maksimalna bezvednost građana koji bi učestvovali u akciji,potrebno je više vremena za izdavanje dozvole ovog tipa. O zahtevu, koji je podnet Opštini Stari grad od strane grupe građana, studenata Marka Pajića, Matije Rodić i Aleksandra Sretkovića, raspravljeće se narednog četvrtka, 12. decembra kada je i prvo sledeće zasedanje veća - navedeno je u saopštenju Starog grada.
Pogledajte video njihove prve akcije:

(Marija Stojanović)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Veljic

    Ako je SO Stari grad bila toliko zabrinuta za bezbednost građana na tom skupu, zašto nije izdala pisano obrazloženje podnosiocima zahteva, sa napomenom da će skup odobriti čim veće bude zasedalo i upoznalo se sa svim detaljima o bezbednosti?

  • Ljiljana

    Прво, на енглеском је, јер омладина у Србији већином говори неком мешавином српског и енглеског, што ме је изненадило, собзиром да им је српски матерњи језик. Друго наша деца много боље разумеју енглески, мада и српски добро говоре, док наши унуци већ лошије говоре српски, а онда су ту и мешовити бракови. Треба помоћи без обзира на ком је језику презентован видео. (Овај други део се односи на нас Србе у дијаспори).

  • Gik

    Kakva samopromocija!!! Kao oni znaju samo za te ljude sa ulice iz centra grada i kao to je do jaja da im kupe picu i kolu... Nema niko drugi kome bi oni mogli pružiti svoju nesebičnu pomoć nego to moraju biti baš ti ljudi. Video urađen extra produktivno nema šta. Ajde više prestanite da glumite bogate i razmažene amere koji kad im se probudi potreba za pranjem savesti daju neku siću prosjaku koji je btw idealan za slikanje i kojega su svi već davno videli pa samim tim ne sumnjaju ni u iskrenost ovakvih " dobrotvornih akcija". A da i već im treba prostor od opštine...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima