Zatvara se Savetovalište za VTO

U ovoj neprofitnoj organizaciji kažu da su se prijavili na konkurs koji je grad raspisao u junu, a u avgustu su dobili odgovor da su prošli i da će im u septembru biti isplaćen novac. Međutim, zbog revitalizacije budžeta poništen je konkurs i stopirana je isplata nevladinih organizacija

  • 1

Savetovalište za psihosocijalnu pomoć u procesu vantelesne oplodnje zatvara se jer je, zbog revitalizacije budžeta, poništen konkurs i stopirana isplata nevladinih organizacija na koju se čeka od septembra, piše "24 sata".

U ovoj neprofitnoj organizaciji kažu da su se prijavili na konkurs koji je grad raspisao u junu, a u avgustu su dobili odgovor da su prošli i da će im u septembru biti isplaćen novac (5,3 miliona dinara).

- Nismo hteli da zovemo grad, da se žalimo i kukamo jer smo se nadali najboljem, a dobili smo najgore jer sada smo pred gašenjem - ogorčena je Maja Olić, inicijator i koordinator Savetovališta u kojem je za godinu dana više od 800 ljudi potražilo pomoć.

Ova organizacija radiće do kraja januara jer će sredstva od donacija potrajati još najduže dva meseca.

- Da su nam isplatili novac preživeli bismo sigurno do polovine sledeće godine. Plate naših savetnika su minimalne, dobijamo povremeno donacije i to je to - naglašava Maja.

S druge strane, u Sekretarijatu za zdravstvo kažu da se finansijski plan pravi za svaku sledeću godinu pa da nije isključeno da će tokom 2014. biti raspisan novi konkurs.

- Zbog potreba i utvrđenih prioriteta grada, ovaj konkurs jeste poništen, jer je urađena revitalizacija budžeta za sledeću godinu i utvrdili smo da grad sada ne može finansijski da pomogne nevladin sektor. To ne znači da sledeće godine neće biti novog konkursa - kažu u sekretarijatu.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    12. decembar 2013 | 12:25

    Ista greška kao sa savetovalištima za dijabet, e ministarka-nula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA