Poklonite paketić deci oboleloj od dijabetesa

Ukoliko imate prilike i želite da mališanima obolelim od dijabetesa poklonite paketić, možete se javiti na broj telefona 063/ 276 980 ili na mejl info@plavikrug.org

  • 0

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" već nekoliko godina za redom, uz pomoć dobrih ljudi, priprema novogodišnje paketiće za najmlađe pacijente koji se bore sa ovom bolešću.

Paketići se dele malim članovima drušva, kao i deci koja će zbog ove bolesti praznike provesti u bolničkim posteljama.

Ukoliko ste nekada želeli da budete Deda Mraz, sad imate priliku - poklonite ovim mališanima paketić i time im pomozite da na trenutak zaborave na svakodnevnu borbu sa ovom bolešću.

Deca najčešće boluju od dijabetesa tip 1, te prema rečima predsednice udruženja Bojane Marković, smeju da jedu sve, te će se slatkišima jako obradovati. Ona dodaje i da se udruženje trudi "da u tim paketićima pored slatkiša i grickalica uvek budu i neke druge stvari poput balona, spomenara, dnevnika, rubikovih kocki i sl."

Ukoliko imate prilike i želite da ovim mališanima poklonite paketić možete se javiti na broj telefona - 063/ 276 980, ili se javiti na mejl info@plavikrug.org .

Dijabetes je jedna od najčešćih bolesti savremenog doba, a prema procenama Međunarodne federacije za dijabetes (International Diabetes Federation – IDF) 371 milion ljudi na svetu ima ovu bolest.

Na osnovu podataka IDF-a, kao i podacima kojim raspolaže Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” procenjuje se da u Srbiji 8,5 odsto stanovnika, približno 670.000 ljudi, ima dijabetes.

Tip 2 dijabetesa, koji čini oko 95 odsto obolelih od šećerne bolesti, u našoj zemlji u proseku se svake godine dijagnostikuje kod 16.000 osoba.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA