NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Stranci pune beogradske apartmane

Beograd je jedna od najsvetlijih tačaka na mapi noćnog provoda Evrope. Veliki broj stranaca prestonicu bira kao destinaciju za novogodišnje praznike, a najčešće se odlučuju da borave u luksuznim apartmanima

  • 0

I ove Nove godine Beograd očekuje preko 30.000 gostiju iz inostranstva, a pored desetak renoviranih hotela proteklih godina, glavni grad i dalje raspolaže sa samo četiri hotela sa pet zvezdica i deset hotela sa četiri zvezdice.

Gosti iz inostranstva koji žele kvalitetan smeštaj izbegavaju hostele, pa se sve više odlučuju za iznajmljivanje apartmana prilikom dolaska u Beograd. Apartmani su tako već početkom decembra bili rezervisani za dane oko Nove godine, posebno oni u centru grada.

Na internetu se može pronaći preko 200 kompletno opremljenih apartmana za izdavanje, koji se mogu iznajmiti na samo jedan dan, nekoliko dana ili na duži period.

Uglavnom se traže apartmani u Beogradu koji su u centru grada, na potezu oko Knez Mihajlove i Terazija, a interesenti su uglavnom strani gosti, kao i deo domaćih koji dolaze na velike beogradske novogodišnje žurke.

Iako u najstrožijem centru postoji samo nekoliko hotela i smeštaj u njima je relativno skup, vlasnici agancija za iznajmljivanje apartmana poseduju iznenađujuće veliki broj kapaciteta u ovom delu grada, pa tako možete iznajmiti smeštaj tik pored Narodnog pozorišta ili na Terazijama za 75 evra dnevno.

Kada prođu praznici, vlasnici apartmana oslanjaju se na poslovnu klijentelu koja dolazi u Beograd, na goste konferencija i seminara, kao i na domaće goste koji uglavnom traže apartmane van strogog centra i manje kvadrature, pa se tako stan na Vračaru od oko 45m2 može iznajmiti za 55 evra dnevno. Agencije za iznajmljivanje izdaju račune, što odgovara poslovnoj klijenteli koja je obavezna da pravda troškove.

Ono što beogradske apartmane razlikuje od hotela i hostela je plaćanje po apartmanu a ne po gostu, pa tako čak i ako šest osoba deli apartman od 90 m2 sa dve spavaće sobe, cena po danu je samo 20 odsto viša nego ako se iznajmljuje jednoj osobi, tako da svakog gosta dnevni boravak košta manje od 20 evra. Sa druge strane, tri dvokrevetne sobe u hotelu koštaju svakog gosta preko 40 evra dnevno.

Većina sajtova za izdavanje apartmana, pored vrlo primamljivih slika na kojima je moguće videti nov nameštaj i lepu dekoraciju, tačno navodi šta je na raspolaganju od "dodatne opreme" u njihovim stanovima. Apartmani u Beogradu obavezno poseduju bežični internet, kablovsku televiziju uz televizore velike dijagonale standardne u svim apartmanima koji koštaju od 40 evra naviše, a nešto skuplji poseduju i jakuzzi kade i razne luksuzne detalje kao što su kreveti sa baldahinom ili umetničke slike.

Na Internetu je moguće pronaći i last minute i grupne ponude, kada je apartman moguće iznajmiti po još povoljnijim cenama.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA