Više od 2.000 Deda Mrazeva protutnjalo kroz centar Beograda! (VIDEO)

Na šestoj po redu tradicionalnoj "Beogradskoj trci Deda Mrazeva" učestvovalo više od 2.000 Deda Mrazeva. Titulu najbržeg Deda Mraza odneo je atletičar Saša Stolić, a najbrža Baba Mrazica bila je Dajana Petković

  • 0

Više od 2.000 Deda Mrazeva iz cele Srbije trčalo je na šestoj po redu tradicionalnoj "Beogradskoj trci Deda Mrazeva" koja je održana u 13 sati u centru grada.

Titulu najbržeg Deda Mraza odneo je atletičar Saša Stolić, a najbrža Baba Mrazica bila je Dajana Petković.

- Srećom, dan je divan pa je puno ljudi došlo i da gleda. Mnogo je i onih koji nisu došli da trče već da porodično prošetaju. I to je najvažnije, da se svi druže i da svi uradimo nešto lepo za Beograd - rekla je Olivera Bogetić Jovićević, jedna od organizatorki trke.

Pucnjem iz pištolja, trku je otvorio atletičar Emir Bekrić.

- Drago mi je što sam izdvojio vreme da dođem na ovu odličnu manifestaciju. Svaka čast za sve takmičare, stvarno su bili brzi - rekao je Emir Bekrić i našalio se da se on nije takmičio jer su mu zabranili da ne bi pobedio.

Kroz Ulicu Kralja Milana trčali su svi sa crvenim kapicama na glavi - od mališana koje su roditelji gurali u kolicima, pa do baka i deka koji su prešli sedamdesete.

Titulu najbržeg Deda Mraza odneo je atletičar kluba Crvena Zvezda, Saša Stolić.

- Nisam se mnogo pripremao za trku jer sam ja uvek u formi i treningu. Dao sam svoj maksimum i zadovoljan sam što sam stigao prvi, delovalo mi je kao da sam istrčao svega sto metara. Za mene je ovo samo mala razonoda, a cilj mi je medalja na sledećoj Olimpijadi u Riju - rekao je on.

Drugo mesto u muškoj kategoriji osvojio je Milan Duka i Miloš Raičević, jedini koji se profesionalno ne bavi ni jednim sportom.

Titulu najbrže Baba Mrazice odnela je atletičarka Dajana Petković, dok su drugo i treće mesto zauzele Danijela Adamović i Danijela Barać.

Šesta po redu beogradska trka Deda Mrazeva humanitarnog je karaktera, a sav novac koji se prikupi namenjen je za decu obolelu od bulozne epidermolize, kojima pri svakom dodiru i padu puca koža.

Takmičari su posle trke i dobrovoljno davali krv ispred hotela "Moskva".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA