• 5

Pomoć za porodilje u Beogradu i u 2014. godini

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Privremeni organ je usvojio Rešenje o iznosu jednokratnog novcanog davanja za zaposlene i nezaposlene porodilje u 2014. godini

  • 5

Porodilje u Beogradu će i sledeće godine dobiti jednokratnu novčanu naknadu, i to nezaposlene u iznosu od 50.000 dinara, a zaposlene od 25.000 dinara, odlučeno je danas na sednici Privremenog organa grada Beograda.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Privremeni organ je usvojio Rešenje o iznosu jednokratnog novcanog davanja za zaposlene i nezaposlene porodilje u 2014. godini.

Privremeni organ, na osnovu iskustava iz prethodnih godina, očekuje da će oko 5.000 nezaposlenih i oko 1.200 zaposlenih porodilja, koje žive na teritoriji grada, ostvariti navedeno pravo u 2014. godini.

Na sednici je usvojen i Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području Beograda za 2014. godinu.

Doneta je odluka o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivac grad Beograd za 2014. godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Mirjana

    Ni u Beogradu nema za sve. I ovu jednokratnu pomoc u vrednosti od 25000 din za zaposlene porodilje ne mogu da dobiju porodice cija primanja po clanu prelaze 10000. Pa kolika to plata treba biti da se ista dobilo. Sa prosecnom platom u Beogradu sa kojom se inace sklapa kraj sa krajem nista se ne dobija. Ne znam zasto se svi zale na Beograd kad se u nekim drugim gradovima po unutrasnjosti dobija novcana pomoc od opštine za rođenje deteta, a u Beogradu ni to.

  • Marina

    Aha . . a zasto se niko iz unutrasnjosti ne buni zbog cene vrtica u Bgu? Ns 3 hilj, Bg 10 hilj. .i? Dosta mi je od svih iz unutrasnjosti koji samo gledaju sta deca u Bgu dobijaju a ne vide koliko zivot ovde kosta!

  • ?????

    Samo kradu a ostali gradovi aj neka ih neko pita izvase redakcije jel to posteno

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima