BG: Evo koje će ulice biti zatvorene za praznike i kako će funkcionisati prevoz!

Zbog gradskog dočeka Nove godine ispred Narodne skupštine, neke od ulica u centru grada biće zatvorene, a biće izmenjen i red vožnje, kažu u Sekretarijatu za saobraćaj

  • 0

Iz Sekretarijata za saobraćaj saopšteno je da  će zbog gradskog dočeka Nove Godine, 31. decembra od 19 do 3 sata 1. januara 2014. godine, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Bulevar kralja Aleksandra ispred Doma Narodne skupštine, na delu od Takovske ulice do Trga Nikole Pašića, i Dečanska, od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela.

Iz ovog sekretarijata apeluju na građane koji dolaze na doček ispred Narodne skupštine da se prevezu vozilima javnog gradskog sobraćaja, kako bi se smanjila gužva na ulicama.

Izmene saobraćaja 

Biće izmenjen režim rada linija JGP-a, tokom praznika, pa će vozila sa linija 24 i 26 ići trasom Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 27 saobraćaće od terminusa "Trg republike" Ulicom braće Jugovića, Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom, dok će vozila sa linija 37 i 44 ići trasom: Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Na liniji 58 vozila će se kretati trasom Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. U smeru ka Pančevačkom mostu vozila prolaze kroz terminus "Trg republike" i ima stanicu u terminusu zajedno sa linijama 35 i 32E.

Red vožnje

U utorak, 31. decembra, na svim linijama JGP-a važiće red vožnje za radni dan. Redovne noćne linije počeće sa radom u 22 sata. Trase noćnih linija koje prolaze ulicama koje su zatvorene za saobraćaj biće izmenjene po istom principu kao i trase dnevnih linija 24, 26, 27, 37, 44 i 58.

Redovne dnevne linije 7, 12, 15, 16, 17, 27, 33, 48, 53, 84, 88 i 95 do 22 časa će raditi po redu vožnje za radni dan. Na linijama 29 i 40 će posle 22 sata raditi ukupno pet autobusa koji će nositi oznake 29A, odnosno 40A. Sva vozila sa ovih 14 linija koja imaju planirane polaske posle 22 časa isključuju se iz saobraćaja. Od 22 do 4 časa, 41 vozilo sa ovih 14 linija će raditi po vanrednim novogodišnjim turažama.

Linije sa poteza 100, 300, 400 i 600 radiće po važećem redu vožnje za radni dan. Ostale linije ostvaruju poslednje polaske koji su planirani zaključno sa 23 sata. Sva vozila koja imaju planirane polaske posle 23 sata isključuju se iz saobraćaja.

Od 22 do 23 sata preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA