Počelo novogodišnje veselje ispred Skupštine (FOTO)

Na nekoliko punktova koji vode ka bini posetioci koncerta moraju da prođu detektore metala, a iza bine nalaze se i kola Hitne pomoći. O bezbednosti će se brinuti i veliki broj redara

  • 3

Novogodišnji koncert na platou ispred Doma Narodne skupštine večeras je oko 21 čas otvorila Jelena Tomašević, a Beograđani i njihovi gosti iz zemlje i inostranstva polako popunjavaju prostor između Doma Narodne skupštine i Skupštine grada Beograda. Za sada nema ozbiljnih problema.

Okupljene su pre Tomaševićeve zabavljali Di-džejevi, a redom će nastupati Nikola Rokvić, Nataša Bekvalac, dok se oko ponoći očekuje i nastup Svetlane Ražnatović. Za nastavak žurke u prvim satima Nove 2014. godine pobrinuće se Kiki Lesandrić, a kraj novogodišnjeg programa predviđen je dva sata posle ponoći.

Beogradska policija je do sada privela dve osobe zbog pirotehnike i alkohola. Na prostoru oko Doma narodne Skupštine prisutno je oko 45.000-50.000 ljudi, a velik priliv ljudi beleži se od 22.30 sati.

Privremeno veće Beograda, koje je i organizator dočeka Nove godine, primenilo je u saradnji sa nadležnima pojačane mere bezbednosti tako da na nekoliko punktova koji vode ka bini posetioci koncerta moraju da prođu detektore metala.

Goste kontroliše 160 redara uz pomoć nekoliko stotina policajaca, a prema procenama, tokom večeri bi na ovom platou moglo da bude između 70 i 100 hiljada ljudi. Ulazi se na devet punktova, a u ograđeni prostor nije dozvoljeno uneti ni flašice sa vodom. Plato ispred Doma Narodne skupštine biće sniman i sigurnosnim kamerama.

Iza bine su spremna i kola Hitne pomoći, a zabranjeno je unošenje i alkoholnih pića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    31. decembar 2013 | 22:23

    Redakciji Telegrafa i svim citaocima, SRETNA NOVA 2014 GODINA !!!!!!!!

  • Kole =P.F.C.=

    31. decembar 2013 | 22:55

    I tebi isto!

  • Ljiljana

    1. januar 2014 | 01:26

    Београђанима и свим читаоцима Телеграфа, Срећна Нова!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA