HAOS NA LINIJI 27E: Kontrolorka zarobila putnike u autobusu

U "Apexu" kažu da je muškarac pokazao personalizovanu kartu sa ženskom slikom. Kada mu je kontrolorka rekla da će zbog zloupotrebe morati da mu odzuzme ispravu, on je fizički nasrnuo na nju

  • 34

Više od 15 minuta dvadesetak putnika autobusa 27E bilo je juče zarobljeno u Cvijićevoj ulici. Naime, jedan putnik nije imao kartu, pa je kontrolorka naredila vozaču da zaustavi autobus i zatvori vrata, pošto "švercer" nije želeo da napusti vozilo.

Prepirka između putnika i kontrolorke trajala je oko 15 minuta, a zatim je on nasilno otvorio vrata i izašao.

U GSP-u nisu želeli da komentarišu slučaj uz obrazloženje da kontrola karata nije u njihovoj nadležnosti. Sa druge strane, u "Apexu" kažu da putnik nije imao ispravnu kartu, odnosno da je "putnik, muškarac prilikom kontrole karata pokazao personalizovanu kartu sa ženskom slikom".

- Kontrolorka ga je obavestila da se radi o zloupotrebi putne isprave i da je u obavezi da mu oduzme zloupotrebljenu karticu uz izdavanje službene beleške. On je u tom trenutku oštro i nasilno reagovao, zavrnuo kontrolorki ruku i oteo karticu - objašnjavaju u "Apeksu" i dodaju da se zbog svega toga vozač odlučio da ne dozvoli izlazak putnika i zatvorio vrata.

Advokat Žarko Stojaković kaže da kontrolor ima pravo da kaže vozaču da zaustavi autobus, ali ne i da drži ljude zatvorene unutra. Prema njegovom mišljenju, putnici imaju pravo da tuže "Apex" jer su im narušena ljudska prava.

- Urlali smo na vozača da otvori vrata i da nas pusti da izađemo, ali on to nije učinio. To što neko nema kartu nije moj problem, kao ni ostalih putnika. Stalno pričaju kako ugnjetavaju kontrolore, a šta je sa zlostavljanim putnicima koji svašta trpe u prevozu? Radim u stranoj firmi i ne mogu sebi da dozvolim da kasnim na posao, jer mi se skida od plate - priča očevidac događaja Ivana J. (33).

(Telegraf.rs, Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    17. januar 2014 | 10:32

    После се ти исти возачи чуде што их нападају?

  • Minja

    17. januar 2014 | 10:42

    A koliko kontrolora radi sa tudjom ispravom?proverite.

  • Drnd

    17. januar 2014 | 10:48

    Istog momenta tiziti firmu... Niko sem policije i vojske nema pravo da zadrzava i legitimise gradjane. Kada bi svako od zatvorenih putnika tuzio prevoznika sledeci put bi dobro razmislili kako obucavaju svoje kontrolore i koga zaposljavaju. Ja se slazem da treba platiti kartu ali izivljavati se na narodi je previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA