Zbog kvara na menjaču vozač udario autobusom u zgradu

Autobus je proizveden 2013. godine, a gradu ga je donirala vlada Japana. Zajedno sa još 29 vozila marke „man" iz te donacije, ovaj autobus se našao na remontu prošle nedelje u „Ikarbusu", ali na njima ništa nije rađeno ni na motoru ni na automatskom menjaču

  • 8

S. B. (53), vozač autobusa na liniji 511, udario je u zgradu hotela „Beograd" pošto mu se usled kvara na automatskom menjaču zaglavila papučica za gas.

Zanimljivo, ovo vozilo je pre svega nekoliko dana bilo na remontu u „Ikarbusu", gde mu je zamenjena samo karoserija i oplata, pišu „24 sata".

Autobus je proizveden 2013. godine, a gradu ga je donirala vlada Japana. Zajedno sa još 29 vozila marke „man" iz te donacije, ovaj autobus se našao na remontu prošle nedelje u „Ikarbusu", ali na njima ništa nije rađeno ni na motoru ni na automatskom menjaču.

Vozač koji je upravljao autobusom došao je u smenu neposredno pre incidenta, i to mu je bio tek prvi krug. S. B. radi u GSP „Beograd" već 26 godina i do sada nije imao većih saobraćajnih nesreća, a kako saznajemo, nikada nije bio odgovoran ni za jednu od manjih nezgoda koje su mu se događale.

Nesreća sa istim uzrokom dogodila se 4. novembra 2011. kod okretnice na Zvezdari kada je vozač „Beobusovog" autobusa na liniji 77 Jovan Stolić (61) uleteo u obližnji park pošto mu se pokvario automatski menjač i usmrtio dvoje studenata Radomira Vučkovića (19) i Dijanu Đorović (22).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA