Mali: Beograd čini sve da smanji posledice jakog vetra

- Iako to nije u našoj nadležnosti, grad Beograd je pozajmio svoju mehanziaciju, kao i PKB korporacije "Putevima Srbije" i pomogao im da probiju put ka Zrenjeninu koji je bio zavejan - rekao je Mali

  • 5

Grad Beograd preuzeo je niz aktivnosti i čini sve kako bi uklonio potencijalne uzroke da usled jakog vetra dođe do povreda građana, poručio je danas predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

Mali je novinarima rekao da se Beograd uključio u akcije pomoći republičkim organima kako bi se posledice koje je izazvao jak vetar i smetovi otklonile, pa je tako sa svojom mehanizacijom učestovao u oslobađanju zavejanih automobila.

- Iako to nije u našoj nadležnosti, grad Beograd je pozajmio svoju mehanziaciju, kao i PKB korporacije "Putevima Srbije" i pomogao im da probiju put ka Zrenjeninu koji je bio zavejan - rekao je Mali.

Kako je precizirao, gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku i da se uklone preostalih osam stubova koji su skloni padu sa Pančevačkog mosta i da očekuje da će taj posao biti završen do kraja dana.

Takođe, on je podsetio da se jutros usled jakog vetra otkačio splav Lukas i rekao da MUP u saradnji sa Lučkom kapetanijom i "Vodovodom i kanalizacijom" radi na tome da se ti objekti osiguraju, budući da ne mogu da se pomeraju dok je vetar jak.

Takođe, grad je naložio JKP "Javno osvetlenje" da po ubrzanoj proceduri skloni novogodišnje ukrase da se ne bi dogodilo da padnu i povrede građane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    31. januar 2014 | 16:00

    a novogodisnja rasveta u cijij je nadleznosti?????!

  • idemo na skijanje

    31. januar 2014 | 15:59

    Jeli ovaj mali neki rodjak Van Bastenu?

  • Zoki

    31. januar 2014 | 18:17

    Sinisa mali i Alekdandar veliki uzimaju stvari u svoje ruke ... severac postaje juzni vetar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA