EDB odbacio 95% reklamacija na račune za struju!

EDB smatra da je opravdano i osnovano svega 470 reklamacija i to isključivo zbog grešaka u očitavanju električne energije

  • 5

Iako je EPS objavio da je oko polovine pritužbi na račune za struju bilo opravdano, na teritoriji Beograda taj procenat je samo pet odsto.

U Elektrodistribuciji Beograd, naime, odbacili su 95 odsto reklamacija na astronomske sume za struju u decembru, od ukupno 10.300 reklamacija, pišu "Večernje novosti".

Prema njihovim prvim podacima, koji su stigli iz kontrole i analiza žalbi potrošača, EDB smatra da je opravdano i osnovano svega 470 i to isključivo zbog grešaka u očitavanju električne energije. U udruženjima potrošača tvrde da su ove brojke sigurno netačne i da se radi o klasičnoj obmani sugrađana.

- Ubeđeni smo da su podaci sa kojima su sad izašli netačni. Ministarstvo energetike je formiralo tim za utvrđivanje odgovornosti za nerealne račune za energente, a mi smo u njemu. Mada ćemo konačne rezultate istrage o potrošnji struje imati za nekoliko dana, svi podaci do kojih smo mi došli ukazuju da, kada je u pitanju rad Elektrodistribucije Beograd - baš ništa nije logično. Ni njihovi obračuni, ni rezultati, niti upravljačke odluke - komentariše Goran Papović, direktor Nacionalne organizaicje za zaštitu potrošača Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. februar 2014 | 12:41

    Pazi ovo: odbacili su 95 odsto reklamacija na astronomske sume za struju u decembru! E sad treba svi da ih tuze za: NE BAZDARENA BROJILA (DUZNI SU JEDNOM GODISNJE), NAPON STRUJE...

  • Kaligula

    7. februar 2014 | 06:08

    Ocitali su treci dan u Januaru i samim tim, i vise kilovata,tako da su dosta njih usli u crvenu tarifu! Treba ukinuti tarife jer je to pljacka gradjana,em placa se angazovana snaga, em taksa na brojilo,tako da ona prica o najjeftinijoj struji u Srbiji ne pije vodu.placamo odavno Evropsku cenu!

  • mica

    7. februar 2014 | 00:28

    Ma, nemoguce!!! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA