Ovako će izgledati luksuzni hotel Jugoslavija sa dve kule (FOTO)

Kao da žele da dokažu da će se čekanje isplatiti, vlasnici, grčki investicioni fond „QSinvestment”, sada obećavaju, umesto samo jedne kule od 33 sprata, dva tornja te visine. Između njih trebalo bi da bude obnovljeno zdanje hotela

  • 9

Najpovoljnija prognoza za rekonstrukciju hotela „Jugoslavija” jeste da će se završiti tek 2019. godine, trinaest godina od kada je prvi put najavljena

Kao da žele da dokažu da će se čekanje isplatiti, vlasnici, grčki investicioni fond „QSinvestment”, sada obećavaju, umesto samo jedne kule od 33 sprata, dva tornja te visine. Između njih trebalo bi da bude obnovljeno zdanje hotela.

Zeleno svetlo do sada nije dobio ni prethodni projekat koji je predviđao samo jednu kulu od 147 metara. Zato je pitanje da li će gradski urbanisti odobriti dvostruko veću ekstravaganciju.

Posebno ako se ima u vidu da na toj lokaciji, od oko pet hektara, za sada nije predviđena gradnja objekata viših od 100 metara. Planirana 33 sprata zahtevaju veću visinu, to jest 137 metara, piše Politika.

Investitor će, uverava Rajan Rajičić, suvlasnik firme „Ril holding”, koja je od juna prošle godine zakupac hotela „Jugoslavija”, raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rešenje kula.

Kakve su šanse da se ovaj projekat, vredan 277 miliona evra, iz kompjuterske animacije preseli u stvaran prostor i da li su samo urbanistički standardi kočničari investicije, u Urbanističkom zavodu Beograda nisu hteli da komentarišu. O tome će se, kako kaže direktor zavoda Nebojša Stefanović, izjašnjavati kada plan bude na javnom uvidu.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA