BG: Potera za trovačima mesa na pijacama

Posle otkrića da su se kraj zemunske pijace prodavale kobasice napravljene od mesa uginulih životinja, postavilo se pitanje ko je zadužen za kontrolu i ko bi trebalo da spreči da se ovakve situacije ubuduće ponove

  • 2

Pojačane kontrole ulične preprodaje u blizini pijaca. "Divljake" jure opštinske inspekcije i komunalna policija.

Posle otkrića da su se kraj zemunske pijace prodavale kobasice napravljene od mesa uginulih životinja, postavilo se pitanje ko je zadužen za kontrolu i ko bi trebalo da spreči da se ovakve situacije ubuduće ponove, pišu Večernje novosti.

Odgovor je - opštinske inspekcije i Komunalna policija, koje su zato pojačale kontrole ulične preprodaje širom prestonice. Od rane zore njihove patrole kontrolišu lokacije na kojima se sumnja da ima preprodavaca sa namirnicama životinjskog porekla.

- U prethodnih nekoliko dana imamo pojačane kontrole, ali zasada nismo imali nijedan slučaj nelegalne prodaje mesa i mesnih prerađevina - priča Boban Rajičić, pomoćnik načelnika Komunalne policije, naglašavajući da pored njih obavezu u kontroli prodaje namirnica imaju i opštinske inspekcije.

Na inicijativu Siniše Malog, predsednika Privremenog organa, prošle nedelje uspostavljena je saradnja sa Naučnim institutom za veterinarstvo Srbije Beograd, čije su ekipe sprovele akciju uzorkovanja mesnih prerađevina na svim beogradskim pijacama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan simic

    11. februar 2014 | 10:46

    Dado ti moras svatit da je to isto kao i mesare. Svi to skoro rade al tesko je znat ko je ko. Najbolje uzimat od poznatih ljudi ili svojih sa sela

  • Dada

    11. februar 2014 | 10:25

    Ne razumem kakav debil treba da budeš da bi kupovao meso i preradjevine na pijaci?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA