ZBOGOM ZIMO! Medvedi izašli iz jazbina i najavili lepo vreme (FOTO)

Probudile se četiri mečke iz prihvatilišta za divlje životinje u Banoštoru i nagovestile kraj zime i početak lepog vremena, ako je suditi po narodnom verovanju

  • 9

Četiri mečke izašle su danas iz svojih jazbina i, prema narodnom verovanju, označile da je kraj zime.

Društvo za zaštitu životinja i životne sredine "Arka", saopštilo je danas da su jutros, na Sretenje, kada se po narodnom verovanju sreću zima i leto, u prihvatilištu za divlje životinje u Banoštoru, četiri mečke izašle iz svojih jazbina, potvrđujući prognoze meteorologa da je sa zimom ove sezone završeno.

Oko devet časova mečke su poslužene obilnim doručkom: dobile su jabuke, šargarepu, zelenu salatu, orahe u ljusci i juneća srca, a posle jela nastavile su da se igraju i takvim ponašanjem nagovestile da je pravoj zimi došao kraj.

Budući da je ova zima bila veoma blaga, mečke nisu zapravo ni spavale već su više dremale i često izlazile iz jazbina da bi uzele hranu koju im je "Arka" ostavljala.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stiv

    15. februar 2014 | 17:14

    Samo da nam ne zaigraju mecke pred vratima.

  • balkan boy

    15. februar 2014 | 16:45

    Prema narodnom verovanju, ukoliko je na preobrazanje lepo vreme, odnosno sunčano, medved ce videti svoju senku, uplašiti se od nje i vratiti se u jazbinu jos sledecih 6 meseci, sto znaci da ce zima potrajati jos 6 meseci.

  • zis

    15. februar 2014 | 19:19

    samo ispravka balkan boju ako mečka vidi senku vraća se u brlog i narednih 6 NEDELJA će biti zima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA