Obelisk za Džobsa prvo u Beogradu, pa tek onda u SAD!

Otkrivanje obeliska našeg vajara Dragana Radenovića u Ustanovi kulture Palilula upriličeno je na dan Džobsovog rođenja pre 59 godina. Par dana nakon promocije, obelisk se seli u Kupertino u SAD

  • 2

Jednom od osnivača Epla, Stivenu Džobsu, velikom vizionaru i jednom od najuticajnijih ljudi u svetu informacinih tehnologija, sutra će u Beogradu, pre nego što krene put SAD, biti otkriveno spomen obeležje koje je naručila centrala Epla iz Kupertina u Kaliforniji.

Otkrivanje obeliska u Ustanovi kulture Palilula upriličeno je na dan Džobsovog rođenja pre 59 godina.

Skulptura je delo našeg poznatog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Epla, najavila je Ustanova kulture Palilula.

Par dana nakon promocije, obelisk se seli u Kupertino u SAD, gde je Džobs išao u osnovnu školu i gde je sedište Epla, međunarodne korporacije koja je jedna od vodećih u oblasti informacionih tehnologija.

Džobs je, posle duge borbe sa najtežom bolesti, preminuo oktobra 2011. godine pošto se nekoliko meseci pre toga povukao sa mesta generalnog direktora Epla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    23. februar 2014 | 14:29

    Nadam se da to nije onaj vajar sto je radio za muzej vostanih figura u Jagodini

  • Xy

    23. februar 2014 | 14:53

    Ova budala je upropastio covecanstvo,samo da bi on zaradio pare i slavu!!! Hebala te trula jabuka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA