Evo koja je najduža linija gradskog prevoza - 73 km u jednom pravcu

"Bus plus" naravno važi, a Trbušnica pripada osmoj zoni, pa vožnja košta 305 dinara u jednom pravcu. Ova linija tako spaja centar Beograda sa lazarevačkim selom

  • 4

Najduža linija gradskog prevoza - 583 - proteže se čak 73 kilometra i spaja lazarevačko selo Trbušnica sa centrom Beograda. Putnici na ovoj liniji na sedištu gradskog prevoza provode oko dva sata. U jednom pravcu.

"Bus plus" naravno važi, Trbušnica pripada osmoj zoni, pa vožnja košta 305 dinara. U jednom pravcu.

Za dvadesetčetiri godine provedene u vožnji lazarevačkim selima i 15 godina samo na ovoj liniji, vozač "Laste" Milorad Branković (57) kaže da je upoznao sve putnike.

- U ovom autobusu vlada familijarna atmosfera. Meni je čudno kada me putnik ne pozdravi nego samo pobegne u zadnji deo autobusa. Svakome se javim i ako treba malo ih i oraspoložim. Navikao sam s ljudima. U penziji sam, ali radim na ugovor - kaže Branković.

Sugrađani koji svakodnevno koriste ovu liniju kažu da put "ubijaju" surfovanjem na mobilnom telefonu, a knjige se late tek kada im se isprazni baterija, i to ako ih ne savlada san.

- Naravno da me zamori putovanje. Moje kolege i profesori misle da je Lazarevac odmah tu. Moram da im objasnim da putujem dva i po sata do fakulteta - kaže Nevena koja je upisala doktorske studije na Tehnološko-metalurškom fakultetu.

- Mi se znamo sa putnicima i oni redovno plaćaju karte. Već od Stepojevca ka Beogradu nastaju problemi - priča kontrolor Duško Radović.

Gde staje autobus vidi se po ugaženoj travi, improvizovanoj klupici ili nekoj staroj zarđaloj tabli. Nadstrešnice često prete da se obruše na glavu onima koji čekaju. Ovde važe drugačija pravila: ko zna gde autobus staje i kada dolazi - zna, ko ne zna - mora da pita. A vozači su spremni da stanu i van stanice, ako im mahnete.

(Telegraf.rs / Izvor: M.Beljan / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavisa

    24. februar 2014 | 14:43

    Lepo je to sto poznaje sve putnike ali covek je u penziji i radi na ugovor dok ja imam 40 godina i nemam posao a kazu mi da sam mator da bih me zaposlili da vozim autobus. Gospodine idite u zasluzenu penziju i oslobodite mesto nekom ko ima malu decu i zaradi posteno neki dinar da ih prehrani!!!

  • made in great britain

    24. februar 2014 | 14:28

    Kad dodjem u Srb moracu da se provozam na toj liniji. Obozavam voznju autobusom.

  • Zlata

    24. februar 2014 | 23:07

    S tim da autobusi za trbusnicu uopste ne idu, a iz lazarevca ima tri u toku dana.. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA