Video nadzor u 14 škola na Voždovcu i nova sala u Jajincima

Prema rečima Aleksandra Savića, opština izlazi u susret i rešava probleme građana i na zahtev predsednika kućnih saveta na redovnim sednisama Skupštine Opštine Voždovac

  • 4

Na zahtev roditelja Opština Voždovac u saradnji sa MUP-om sprovela akciju "Postavke video nadzora u osnovnim školama". Sigurnosne kamere uvedene su u 14 škola.

Tim povodom, predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić danas je posetio osnovnu školu u „Jajincima“. U njoj je nedavno sredstvima opštine izgrađena i fiskulturna sala površine 600 metara kvadratnih.

Prema rečima Aleksandra Savića, opština izlazi u susret i rešava probleme građana i na zahtev predsednika kućnih saveta na redovnim sednisama Skupštine Opštine Voždovac. U nameri što veće bezbednosti najmlađih, a u saradnji sa MUP –om odlučeno je da video nadzor bude uveden u 14 osnovnih škola.

- Zbog problema prodaje narkotika u blizini škola akcija“video nadzora“ sprovedena je kao preventivna mera. Kamere su postavljene na ulazima u školska dvorišta i sada sam siguran da će naša deca biti bezbednija – izjavio je Savić.

Za ovu školu opština je izdvojila i sredstva iz budžeta za izgradnju fiskulturne sale. Hala se prostire na 600 metara kvadratnih i opremljena je modernim rekvizitima za sport. Pored toga, i sve unutrašnje prostorije škole kompletno su okrečene, a stolarija ofarbana. Sanirana je i fasada, a postojeća ograda obnovljena.

- Izgradnjom sale omogućili smo mališanima da se rekreativno bave sportom. Smatram da je sport sastavni deo odrstanja svakog deteta. Sada ova deca imaju prostor za fizičke aktivnosti. I veoma me raduje da većina njih već pokazuje interesovanje za odbojku, košarku i mini fudbal – zaključio je Savić.

Skupu su prisustvovali član veća Miloš Stojanović i direktor osnovne škole“Jajinci“ Vaso Zogović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    5. mart 2014 | 00:21

    A kanalizacija?????

  • srbija

    5. mart 2014 | 01:40

    Salu ste podigli jos pred prosle izbore i nekoristite to narednih 10 god nego uradite nesto novo a i video nadzor netadi bar ga lepo namestite

  • Dusan

    5. mart 2014 | 10:10

    SRAMOTA-- i to u demomratskoj drzavi. Demokratija je samo za huligane i kriminalce,a ne za normalan i posten svet. I sa tim kamerama nece deca biti bezbedna jer prekrsioce nece sud da osudi kako treba po zakonu. Sa vise KRIVICNIH prijava dobijaju manje od minimalne samo za jedno delo. Bolje staviti kamere u sudnice da se vidi kako sudije nerade kako im zakon nalaze,a za sta su polozili zakletvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA