EDU FAIR: Jedanaest zemalja sveta predstavilo svoje fakultete

Međunarodni sajam obrazovanja EDUfair™, nedavno održan u hotelu Crowne Plaza potvrdio je svoju vodeću poziciju kao najznačajniji centar za informisanje budućih i master studenata u regionu

  • 0

Na ovogodišnjem EduFair-u programe je predstavilo 97 visokoškolskih institucija iz Srbije i iz jedanaest stranih zemalja (Australija, Austrija, Francuska, Grčka, Italija, Kanada, Mađarska, Nemačka, SAD, Slovenija i Velika Britanija). Osnovna poruka sajma je bila značaj obrazovanja za izbor buduće profesije.

Sajam su otvorili prof. dr. Srđan Stanković, predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Ambasador Kanade Nj. E.Roman Vaščuk i državni sekretar prosvete nauke i tehnološkog razvoja prof.dr. Aleksandar Gajić.

Posetioci su mogli da učestvuju i u radionicama koje su sada već postale prepoznatljive kao pečat EDUfair™sajma. Najposećenije radionice su bile: Savršeno pamćenje i koncentracija, Audio – sledeća velika stvar, Ljubav kao neophodan uslov za uspešnu karijeru, Programiranje i virtuelna realnost.

Tokom radionice "Programiranje i virtuelna realnost" posetioci su upoznati sa studijskim programom ITS škole na kojoj mogu ovladati znanjima i veštinama iz oblasti upravljanja IT organizacijama, vođenja IT projekata, kroz ERP (Enterprise Resource Planing), CRM (Customer Relationship Management), DWH (Data Warehouse) i BI (Business Intelligence) rešenja.

Na programu Elektronsko poslovanje, studenti uče kako da pokrenu e-poslovanje, i sa tehničke i poslovne strane, projektuju i izrađuju web aplikacije, sisteme ali i da nauče tehnike promocije, prodaje i plaćanja preko Interneta.

- U našoj zemlji potreba za kadrovima iz oblasti IT-ja je izuzetno velika. Prema svim istraživanjima tržišta i izveštajima Nacionalne službe za zapošljavanje IT stručnjaci najlakše dolaze do zaposlenja. Primer ITS-a to i potvrđuje, jer imamo 84.26 odsto zaposlenih diplomaca (u struci), dok je 8.31 odsto diplomaca nastavilo školovanje - kaže Goran Radić, izvršni menadžer ITS-a.

Informacione tehnologije su najtraženiji studijski program ITS-a, gde se studenti pripremaju za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera i savladavanje širokog spektar alata, jezika i tehnologija, kao što su Visual Studio, NET, C#, SQL, ADO.NET, ASP.NET, PHP, Java...

Ovogodišnji EDUfair™ je posetilo nešto više od 4.450 posetilaca, što je uspeh uzimajući u obzir generacijski manji broja učenika za 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći broj poseta bilo je prvog dana, kada su mnoge škole iz unutrašnjosti organizovanim autobusima došli na EDUfair™. Bilo je posetioca iz svih delova Srbije, od Subotice do Leskovca, od Kraljeva do Sente, zatim iz Crne Gore, Bosne, i sa Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA