Besplatna pravna pomoć za mlade i tokom 2012.

Zbog velikog interesovanja u planu je da se za ovu godinu na projektu angažuje još stručnih lica

  • 0

U prethodnih osam meseci više od 200 mladih ljudi potražilo je besplatnu pravnu pomoć, koju je u okviru "Info room-a" pokrenula Kancelarija za mlade grada Beograda.

Direktor kancelarije Kosta Andrić izjavio je da će zbog velikog interesovanja ta kancelarija nastaviti da besplatno pruža pravnu pomoć i tokom 2012. godine i da je u planu da se za ovu godinu na projektu angažuje još stručnih lica.

Kako ističe Andrić, projekat "Moja prava" (besplatna pravna pomoć) pokrenut je sa ciljem da zaštiti mlade ljude od različitih oblika diskriminacije, na kome je angažovan tim od tri advokata, dva diplomirana pravnika i dva studenta završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu.

– Kada smo otvorili "Info room", cilj nam je bio da pružimo mladima mesto u gradu koje će biti samo njihovo, gde mogu da se besplatno edukuju, koriste Internet, prisustvuju raznim seminarima i kursevima. Međutim, nakon više od pola godine rada možemo reći da je besplatna pravna pomoć jedna od najvažnijih usluga koju pružamo – rekao je Andrić.

Zahtev za pružanje besplatne pravne pomoći može se naći na sajtu Kancelarije za mlade, u prostorijama KZM (Ulica kraljice Marije 1, 19. sprat) i u prostorijama "Info room-a" (Ulica 1.300 kaplara 2).

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA