BEOGRAD: Sređivanje zgrade Generalštaba

Bombardovana zgrada Generalštaba počinje polako da se dovodi u red kako bi bila interesantna potencijalnim investitorima i kako ne bi više predstavljala opasnost po sugrađane. Za početak je sređen plato ispred zgrade, a krš koji je 15 godina trulio ispred zdanja je uklonjen.

  • 11

Potencijalni investitori bombardovane zgrade Generalštaba sada će moći ozbiljno da počnu da razvijaju planove o ulaganju u ovaj projekat. Svi koji budu ulazili u zgradu neće morati da paze gde staju prelazeći preko krša koji je 15 godina trulio ispred zdanja.

Završena je prva faza radova na raščišćavanju okruženja zgrade u Ulici Kneza Miloša, kako je najavilo Ministarstvo odbrane. Prostor između trotoara i ruševina, odnosno plato ispred bombardovanog zdanja na kojem su se nalazile razorene betonske konstrukcije, sada je očišćen.

Jedan od prioriteta je bilo uklanjanje nastrešnice koja je bila najveća pretnja po bezbednost sugrađana i saobraćaja u jednoj od najprometnijih ulica Beograda.  

Sugrađani koji su u utorak prolazili pored zgrade B, koja je nastradala 1999. godine kada je ispaljeno nekoliko projektila, mogli su da vide samo praznu površinu, prekrivenu zemljom. U bližoj budućnosti, namera je da površina bude prekrivena zelenilom.

Za čišćenje površine od 2.100 kvadratnih metara bilo je potrebno 70 radnih dana, pišu Novosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    23. mart 2014 | 10:49

    Није ово никакво сређивање, већ брисање трагова злочина. Зна се за кога власт ради.

  • Vojvoda Nikola

    23. mart 2014 | 10:58

    Sramota sto ovo diraju... treba da ostane jedan spomenik da se secamo zlotvora koji ovo uradise da nikada ne zaboravimo i nasi potomci da znaju da ne padnu u ruke nato krvoloka.. ali no mi smo Srbi mi cemo sve zabotaviti.. zbog toga sada ooobozavamo turske serije

  • milan

    23. mart 2014 | 10:53

    E KAD BI DAO BOG DA SE NADJE IZVODJAČ I OBNOVI SPOLJNI IZGLD FASADE A I STATIČKI DOTERUJU OŠTEĆENJA PA TO POSTAVI KAO SULOV INVESTITORU NA TENDERU A NAMENA SLOBODNA(BANKA;HOTEL;POSLOVNI PROTOR NEKA SVETSKA KOMPANIJA ITD;PA DA BUDU SVI ZADOVOLJNI I BEOGRADJANI I GRADJANI SRBIJE PRE SVEGA STRUKA I URBANISTI A I ŠIRE IZ EYX YU KAO SIMBOL SNAGE JEDNOG NARODA(KAO I NOVOSADSKI MOSTOVI)JAK SI ONOLIKO KOLIKO SE MOŽEŠ USTATI I NASTAVITI NAKON UDARCA!I POPRAVITI ŠTETU:IMALO BI TU PUNO SIMBOLIKE A IZVESTI OVO NIJE TEŠKO IMAJU FIRME GRADJEVINSKE KOJE TO RADE DA NE PRIČAM DA BI TROŠKOVI BILI UPOLA MANJI ZA NOVOG INVESTITORA NEGO SVE DO TEMOELJA RUŠITI I UVEK NEPRIJATNO BI GRADJANI BILI ASOCIRANI :E SAD SU NAS BAŠ DOTUKLI IZ NATO DO KRAJA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA