Studenti zauzeli Rektorat, traže besplatno školovanje

Studenti traže da se momentalno ukine odluka o poskupljenju školarine i ako se to ne uradi, 4. aprila će održati protestnu kampanju protiv Bolonjskog sistema

  • 7

Deo studenata zauzeo je danas jednu od prostorija Rektorata Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu, tražeći besplatno školovanje, a u razgovoru sa upravom Rektorata su najavili da će u zgradi ostati i tokom noći.

Studenti su razgovarali sa prorektorkom za nastavu Nadom Kovačević a potom su odlučili da ostanu u zgradi, a na jednom od balkona istakli su transparent "Studenti, a ne klijenti".

Kako je Tanjugu rekla prof. Kovačević nema incidenata, studentima će biti omogućeno da ostanu u zgradi, ali će kasnije večeras Rektorat biti zaključan. Ona je navela da ih u zgradi trenutno ima desetak i da ne zna sa kojih su fakulteta.

Akademci, kako je rekla prorektorka Kovačević, hoće besplatno školovanje i ukazuju na težak materijalni položaj. Taj zahtev je međutim usmeren ka državi, ističe prorektorka.

Mediji prenose da studenti traže da se momentalno ukine odluka o poskupljenju školarine i ako se to ne uradi, 4. aprila će održati protestnu kampanju protiv Bolonjskog sistema.

Trinaest od 31 fakulteta Univerziteta u Beogradu zatražilo je veće školarine u proseku za dva do 10 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    12. mart 2014 | 19:30

    proslo je vreme socijalizma i besplatnih stvari. sada Ujka Sem odredjuje cenu. ne znam u kom svetu zive? pa ste se borili protiv socijalizma? pa eto, sad je kapitalizam. tu se sve placa

  • Наташа

    12. mart 2014 | 21:43

    Боље идите у читаонице него што губите време ту. Нико ништа не учи а све хоће бесплатно. Чисти испите, труди се да добијеш високе оцене и бићеш на буџету. Ја сам студент и знам колико је лако упасти на буџет, само нико неће да учи.

  • dejan

    12. mart 2014 | 19:39

    Plati, pa se klati. Nema finasiranja blejaca, radi pa zaradi i plati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA