SVE PROCVETALO: Proleće stiglo u Beograd pre roka (FOTO)

Po kalendarskom vremenu, proleće će ove godine doći u Srbiju u utorak, 20. marta u tačno 6 časova i 14 minuta. Iako mart nije prešao polovinu, ono je izgleda već stiglo

  • 4

Iako mart nije prešao polovinu, toplo i lepo vreme već je stiglo u Beograd. Ujutru se uveliko čuje cvrkut ptica i prvi vesnici proleća pojavili su se gotovo svuda - na ulicama, po parkovima, igralištima, kejovima...

Prvi behar pojavio se po drveću, i Beograđani mogu da uživaju u divnom mirisu, prolazeći ulicama. Veliki beli cvetovi najavljuju tople dane koji nas očekuju.

Bele rade i ljubičice, počele su da niču na zelenim površinama. Jasno je da nas je ove godine zima poštedela, jer je nekoliko godina unazad mart bio prepun izmenađenja, pa tako nije bilo strano da padne "martovski sneg".

Po kalendarskom vremenu, proleće će ove godine doći u Srbiju u četvrtak, 20. marta u tačno 6 časova i 14 minuta. Međutim, ono je gotovo već otpočelo, s obirom da su temperature iznad proseka, za ovo doba godine.

- Divno vreme. Najzad smo izašli iz onog sivila. Mogu da odvedem unuke u park i da uživamo tamo ceo dan. Čovek se odmah oseća bolje i mlađe - priča kroz osmeh ljupka gospođa, koju smo sreli na Novom Beogradu.

Beograđanima jedino preostaje da uživaju u čarima lepog vremena i iskoriste ga na najbolji mogući način, pogotovo zato što se za vikend najavljuje toplo vreme od 20 stepeni.

(D.Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svet je lep sreco moja...

    13. mart 2014 | 13:16

    Sva proleca i sva leta,sve jeseni i sve zime,sapuce mi tvoje ime:volis li me volis li me...?

  • ljilja

    13. mart 2014 | 22:40

    kakve divne fotografije

  • Aca

    14. mart 2014 | 01:32

    Iako je sve ozelenelo jos uvek baba marta moze da zapreti bar po kartama.Iako nas je ove godine takoreci zima zaobisla neznaci da ce sledeca biti slicna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA