KOSOVSKA TRAGEDIJA: Dečak Marko (11), posle smrti roditelja, ostao sam na svetu!

- Marko sve vreme plače i doziva roditelje, sestru i brata. Zove sestricu da mu pomogne da uči, a brata da igraju fudbal. Žalost i tuga do neba šta snađe to dete! U trenutku mu se srušilo detinjstvo, ostade preko noći bez cele porodice - kažu komšije

  • 33

Jedanaestogodišnji  Marko Vučinić iz sela Vuča iznad Leposavića, koji je u jednom danu ostao bez majke Dragice (37), oca Gojka (46), sestre Marije (13), brata Andrije (6) i strine Snežane (47), danima plače u sobi svojih roditelja i doziva ih!

Rođaci mu stežu ruku, moleći ga da pojede nešto, ali on nema volje ni za čim. Ne izlazi iz sobe, samo gleda slike svojih najmilijih koji su izginuli u petak, kad je njihov automobil sleteo u Ibar.

S njima je u kolima stradala Gojkova sestra Snežana. Igrom sudbine, Marko je kobnog dana ostao u školi i nije krenuo s porodicom na put bez povratka.

Na stolu u kući Vučinića četiri sveće, pored njih uramljene slike poginulih...

- Marko sve vreme plače i doziva roditelje, sestru i brata. Zove sestricu da mu pomogne da uči, a brata da igraju fudbal. Žalost i tuga do neba šta snađe to dete! U trenutku mu se srušilo detinjstvo, ostade preko noći bez cele porodice - kaže komšinica Stana.

Dan posle najtužnije sahrane na severu Kosova, kad je gotovo cela porodica spuštena u četiri rake, selo Vuče i dalje je nemo. Dočekuju ih rođaci malog Marka, plaču zajedno s njim.

- Dolaze nam prijatelji da podele tugu s jedinim preživelim članom ove porodice. Mare je ostao bez svojih najmilijih, jadno dete. Moramo pomoći tom anđelu. Šta god da uradimo za njega, ne možemo mu nadomestiti gubitak, ali možemo mu olakšati da prebrodi ovu strašnu tragediju - priča Vukomir Vučinić, Markov rođak.

On kaže da će mališan ostati kod rođaka koji će se brinuti o njemu. Neko vreme živeće u svojoj kući, a kasnije će, najverovatnije, preći kod stričeva.

- O tome ćemo se dogovorati kad prođe neko vreme. Kod koga god da bude, Marku će nedostajati njegovi najdraži, ali sam siguran da će mu kod svakog od nas biti dobro - dodaje Vukomir.

Markovi drugari, učenici OŠ "Vuk Karadžić" iz Sočanice, pomoći će mu da ublaži bol. Već od danas zvanično će potražiti pomoć od velikih preduzeća iz Srbije.

- Marko nije siromašan, ali dobro bi bilo da mu neka firma obezbedi džeparac i pomogne oko školovanja - kaže Ana, njegova drugarica iz školske klupe.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojanica

    14. april 2014 | 11:15

    Joj kakav uzas. Jadan decko :'(

  • DrNele

    14. april 2014 | 12:31

    Molimo se za dete, da mu Bog da snage da izgura sve ovo. Sta se sve ljudima desava, a koliko smo postali jadni, sitnicavi i razmazeni... Uzas!

  • Radovan

    14. april 2014 | 11:48

    Jadno dete šta će sad samo na svetu? Daj bože da se neko doseti pa da pomogne ovom nesrećnom momku,niko mu nemože vratiti to što mu je bog uzeo al mu neko može pomoći da sagradi svoju budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA