ISPOVEST KOJA ĆE ŠOKIRATI VERNIKE: Evo šta je vladika Georgije rekao posle razrešenja!

- Na teret mi se stavlja i to da sam gledao u ženske nge, da je žena spavala u eparhiji - priča u svojoj ispovesti bivši episkop kanadski Georgije

  • 39

Za smenu vladike kanadskog Georgija glasao je 21 episkop, dok je protiv bilo 16 episkopa, okupljenih oko Irineja bačkog.

Vladika Georgije je posle smene izjavio da mu nije žao što je razrešen, jer je imao vremena da se pripremi za tu odluku.

- Sinodska komisija, koja je proveravala moj rad u eparhiji, nije našla nijedan dokaz za finansijske malverzacije za koje me optužuju - ni za donacije za pomoć građanima s poplavljenih područja, niti za sveštenički penzioni fond.

Međutim, nije važno. Život teče dalje. Molim Boga da onaj ko dođe na čelo eparhije bude bolji od mene. Ja sam dao sve od sebe - navodi Georgije za "Kurir".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Na teret mi se stavlja i to da sam gledao u ženske nge, da je žena spavala u eparhiji... Pa, pitam ja te vladike da li postoji manastir ili eparhija gde neka žena nije prespavala? Ko im onda kuva ručak i čisti prostorije?

Budalaština je i to da sam sveštenika slao po "vijagru". Imam pojačanu srčanu aritimiju, što moj doktor dobro zna.

Od jedne tablete dobio bih srčanu aritmiju, sve i da samo sedim - kaže Georgije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nistavilo

    21. maj 2015 | 08:09

    Sve je otislo u... Honduras... Patrijarh nam je los covek i brine samo o sebi, a o vernicima ni malo(osim ako je u pitanju uzimanje novca, onda jako brine). Kao da nam je Bog poslao Irineja za patrijarha da bi sto jasnije mogli da uocimo kolika je ljudina bio Pavle.

  • Mici

    21. maj 2015 | 09:27

    Bog sve vidi i zna pa ce presuditi po pravdi na kraju.

  • MERHABA

    21. maj 2015 | 10:51

    A da je gledao u muške noge onda bi to bilo kul, i ne bi bilo greha?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA