LEPE VESTI UOČI NOVE GODINE: Struja neće poskupeti od 1. maja

Odgovorno trvdim da struja neće poskupeti od 1. maja, šta će se dešavati tokom godine zavisi od mnogo faktora, kretanja na tržištu, nestabilnosti, stepena naplate u EPS-u, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

  • 6

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da električna energija u Srbiji neće poskupeti od 1. maja naredne godine. On objašnjava da ne postoji odluka, ni konkretan plan za korekciju cene struje

- Odgovorno tvrdim da nije tačno ono što ste mogli da čitate u medijima da će struja poskupeti od 1. maja 2016. godine. Šta će se dešavati tokom godine zavisi od mnogo faktora, kretanja na tržištu, nestabilnosti, stepena naplate u EPS-u, ali odgovorno trvdim da struja neće poskupeti od 1. maja -  rekao je Antić.

PLAĆAJTE STRUJU MANJE: Ovih 10 TRIKOVA će vam pomoći da smanjite RAČUNE!

On je istakao da energetski sistem Srbije i snabdevanje gasom u potpunosti stabilno i dodao da do sada nije potrošen nijedan kubni metar gasa iz Banatskog dvora, kao i da su sva skladišta puna.

PRETPLATA ZA RTS niža od cene kutije cigara, bez seče struje zbog neplaćanja, NAJAVIO VUČIĆ

Foto: eps.rs Foto: eps.rs

Sa druge strane, Antić je najavio i da bi tokom februara trebalo da bude urađen plan reorganizacije rudnika Resavica, a da su u toku razgovori i definisanje restruktuiranja tog preduzeća.

- Situacija u Resavici je veoma kompleksna, problem tinja decenijama, a u ovom trenutku se sa privatizacionim savetnikom, poslovodstvom i sindikatima definiše plan restrukturiranja. Imamo neke obrise, ostalo je da zaposleni u Resavici naprave određene analize za svaki rudnik i jamu, i procenjujem da ćemo tokom februara imati plan reorganizacije koji ćemo uputiti ministarstvima finasija i privrede - kaže Antić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Facebook Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Facebook

RADO IDE SRBIN U RUDARE: 1.000 ljudi konkurisalo za 21 radno mesto u rudniku

On je dodao i da će se o tome razgovarati sa predstavnicima međunarodnih institucija:

- 'Imam puno optimizma da ćemo naći neki put koji će Resavicu izvući iz stanja u kojem se decenijama nalazi, ali ćemo svi morati da budemo odlučni i hrabri u donošenju odluka.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA