HOĆE DA SRUŠE SRPSKU SVETINJU U KANADI kako bi na tom mestu sazidali školu!

Zgrada crkve i parcela na kojoj se nalazi je u vlasništvu crkvene organizacije od 1980. godine, a od tada se na tom mestu okupljaju porodice srpskog, rumunskog, koptskog, ruskog i grčkog porekla

  • 22
Foto: Facebook/Sts. Peter and Paul Serbian Orthodox Church Sudbury, Ontario Foto: Facebook/Sts. Peter and Paul Serbian Orthodox Church Sudbury, Ontario

Pravoslavna srpska crkva Sveti Petar i Pavle, koja se nalazi u gradiću Okvil, u Kanadi, raspisala je peticiju kako bi pokušala da spasi građevinu, ali i okolno imanje od gradske vlasti. Oni žele da sprovedu agresivnu politiku i da na toj parceli izgrade školu, te primoravaju crkvu da im proda zemljište.

MISTERIJA KOJA JE UZNEMIRILA NOVI SAD: Zvono na crkvi u centru zvonilo SAT VREMENA BEZ PRESTANKA!

Peticiju je moguće potpisati OVDE.

Inače, zgrada crkve i parcela na kojoj se nalazi je u vlasnistvu crkvene organizacije od 1980. godine, a od tada se na tom mestu okupljaju porodice srpskog, rumunskog, koptskog, ruskog i grčkog porekla. Više od 750 porodica se redovno okuplja pod okriljem ove crkve.

Ova srpska crkva je i dom folklornim sastavima, crkvenom horu, a u julu svake godine u njoj se okupljaju svi pravoslavni vernici iz okruženja da bi proslavili crkvenu slavu.

Za srpsku zajednicu u Kanadi ovo mesto predstavlja mnogo više od religije. Ono je jezgro života i mesto koje povezuje stanovništvo srpskog porekla na mnogim nivoima.

Čelnici parohije su predložili gradskim vlastima da se parcela podeli i da na jednom delu bude sazidana škola, dok bi drugi deo i dalje ostao u vlasništvu crkve, ali oni nisu pristali na taj predlog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    28. maj 2016 | 15:34

    Da je djamija ne bi smjeli da je po gledaju. Kako to da uvijek smeta pravoslavna crkva. Necuveno .

  • Nikolas

    28. maj 2016 | 16:50

    NISAM ZNAO DA I TAMO IMA NACISTICKIH SVINJA PA IM SMETA SRPSKA SVETINJA!!!!!!

  • brana

    28. maj 2016 | 17:49

    Pa mala ta Kanada,nema mesta pa mora bas na tom mestu...fasisti smrdljivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA