≫ 

NAJVEĆA STARTAP INVESTICIJA: Srpska kompanija dobila 700.000 evra!

City Expert postoji nešto manje od dve godine i već ima pedeset zaposlenih

  • 2

City Expert, kompanija iza sajta za iznajmljivanje i kupovinu stanova u Beogradu, dobila je investiciju od 700.000 evra od SC Ventures, fonda sa mandatom od 40 miliona evra za zemlje zapadnog Balkana.

Uz pomoć saveta ovog milionera uspešno ćete voditi svoj posao!

Ova kompanija se na domaćem tržištu nekretnina prošle godine prilično brzo izdvojila pre svega zahvaljujući drugačijem biznis modelu — bez provizija za one koje traže stanove i odličnim pregledima stanova. Do sada su privukli 35.000 klijeneta i za manje od godinu dana privukli su više od 900.000 korisnika na svoj sajt.

City Expert postoji nešto manje od dve godine i već ima pedeset zaposlenih. Dosadašnji razvoj finansirali su osnivači i to njih šestorica — Boris Prpić, Igor Jović, Milan Todorović, Stefan Stojanović, Darko Luković i Darko Krsmanović.

Agencija je nastala kada je Darko tražio stan za sebe.

- Potraga za stanom nikad nije delovala kao problem sve dok na istu nije došao red. Tek tada sam shvatio koliko je to zapravo mučno iskustvo. Istraživanjem globalnog tržišta sam primetio da ne postoje portali koji imaju standardizovan prikaz nekretnine jer je materijal uglavnom bio na korisniku, što sam smatrao da je prvi i osnovni problem. Pomislio sam, koliko bi sjajno bilo da svaka nekretnina pored detaljnih informacija i fotografija svih prostorija ima i video i interaktivnu mapu stana - rekao je Darko.

STANOVI NA DAN SVE POPULARNIJI: Postali su hit među turistima, a evo i zašto! (FOTO)

U isto vreme, Igor je imao sličan problem, trošio je mnogo vremena u potrazi za svojim novim stanom. Nakon što su podelili međusobna iskustva upalila se lampica i želeli su da promene stvari na bolje.

Igor je zastupao mišljenje da agent nije dovoljno kompetentan da obavlja posao posredovanja, profesionalnog fotografa i profesionalnog call operatera u isto vreme. Smatrao je da usluga za sve ljude koji tragaju za stanom bude besplatna jer je to jedini ispravan način. Kontaktirao je Stefana koji je u to vreme već posedovao multimedijalnu firmu. Stefanov preduzetnički duh je bio u niskom startu za celu priču. Bio je tehnička podrška od samog početka. Situaciju nisu gledali iz ugla kako se trenutno radi, već kako bi trebalo. Prethodno iskustvo u oblasti prometa i zakupa nepokretnosti niko nije posedovao, te je možda to i razlog zašto su izašli iz okvira staromodnog poslovanja agencija i uneli tehnologiju i inovacije u istu branšu.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Investicija, kako kažu u kompaniji, će se pre svega koristiti za jačanje tehnološkog aspekta kompanije.

- Trenutni sajt je rađen u Drupalu. Novi sajt se radi na NET Core platformi i angular 2 framework-u. Trenutno radimo na izradi potpuno novog, značajno unapređenog i lepšeg sajta. Takođe razvijamo softversku platformu koja će nam omogućiti da maksimalno optimizujemo poslovanje - kažu u agenciji.

Stižu nam investicije vredne 350 miliona evra i donose 5.000 radnih mesta!

Ovo je druga investicija ovog fonda, koji je do sada u Srbiji investirao tačno milion evra, dajući pre nešto manje od dva meseca novosadskoj ekipi, dryTools.

City Expert trenutno posluje samo na tržištu Beograda, a zanimljivo je da su digli toliko veliku investiciju uprkos fokusu na samo jedno (i to prilično malo tržište). Ni investitor, ni kompanija, ne pričaju o geografskoj ekspanziji, ali je prosto teško poverovati da se ona ne planira — u krajnjem slučaju za zemlje sa Balkana, gde su tržišta nekretnina prilično slično razvijena.

Proizvod je namenjen svima koji prodaju/izdaju ili kupuju/iznajmljuju nekretninu u Beogradu. Takođe imamo dosta ljudi koji sajt redovno prate jer vole da gledaju lepe fotografije stanova ili traže inspiraciju za uređenje svog doma.

- U startu smo bili primarno orjentisani na izdavanje stanova ali u poslednje vreme sve više pokrivamo poslovne prostore i lokale. Takođe smo nedavno pokrenuli akciju gde radimo besplatno oglašavanje za sve tipove nekretnina u prodaji i planiramo da postanemo lider u toj oblasti do kraja godine - kažu iz City Experta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA