≫ 

SASTAVLJAJU KRAJ S KRAJEM A OTETA IM KUĆA NA KOSOVU: Albanac uz pomoć dva svedoka oteo petočlanoj srpskoj porodici dedovinu! (VIDEO)

Advokati navode da je slučaj Ilić jedan od primera kako je svih ovih godina na Kosovu Srbima otimana svojina

  • 12

Prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Vučitrnu, petočlana porodica Ilić iz Kosovske Mitrovice pre godinu dana iseljena je iz kuće, ali i dalje ne odustaju od sudskog postupka kako bi je vratili u svoj posed.

"Tata, zagrli me da ti dam snagu": Sin vođe kosovskih Srba pati za ocem (POTRESNA ISPOVEST)

Ilići su bez kuće, koja se nalazi u centru Kosovske Mitrovice, ostali iako nisu uopšte učestvovali u sudskom sporu koji je pokrenuo jedan kosovski Albanac, a koji je uz pomoć dva svedoka dobio sudsku parnicu.

Advokat Miodrag Brkljač uložio je žalbu na prvostepenu odluku sa zahtevom da se postupak ponovi, ali je on odbijen, pa je odbrana pravdu odlučila da potraži pred Apelacionim sudom u Prištini čija se odluka čeka.

Ilić nije učestvovao u prvostepenom sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio nijedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je jedan Albanac uz pomoć dva svedoka, zajedno sa imanjem, prepisao na sebe.

Advokat Brkljač ističe u izjavi za Tanjug da je nedavno dobio rešenje prvostepenog suda, da se zahtev za ponavljanje postupka, odbija kao neosnovan.

Brkljač navodi da prvostepni sud uopšte nije odgovorio na navode zahteva o ponavljanju postupka i da je suština da sud u prvostepenom postupku nije mogao da postavi privremenog zastupnika zato što sud nije preduzeo ni jednu aktivnost ni radnju da se dođe do adrese tuženih.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Brkljač navodi da nije tačno da se ne zna adresa tuženih, ali da tužiocu nije odgovaralo da se zna njihova adresa, zbog čega je Iliću nametnut, bez njegovog znanja, privremeni zastupnik.

- Na ovaj način teoretski ja mogu da tužim vas i da kažem da je vaša adresa nepoznata, a da je stan u kojem živite moj. Sud vam postavi privremenog zastupnika, vi nemate pojma da se protiv vas vodi postupak, privremeni zastupnik na sudu kaže da ostavlja sudu da presudi ili da se ne protivi tužbenom zahtevu i sud, na osnovu lažnih svedoka, donese odluku da sam ja vlasnik vašeg stana - objašnjava Brkljač.

Petočlana porodica Danila Ilića izbačena je iz kuće sredinom juna prošle godine a Danilo tvrdi da ne veruje previse kosovskom pravosuđu.

Foto/Ilustracija: Tanjug / Boki Foto/Ilustracija: Tanjug / Boki

- Što se tiče Osnovnog suda u Vučitrnu, on je bukvalno prepisao presudu iz 2005. godine odbio je zahtev, jedina je nada Apelacioni sud koji će valjda postupiti pravično i ovaj spor vratiti na ponovno suđenje - kaže za Tanjug Ilić.

Ilić koji živi kao podstanar ističe da je svakim danom sve teže.

- Iskreno, sastavljam kraj sa krajem, pitanje da li ću ovog meseca imati kiriju da platim, a sledećeg meseca videću šta ću, kako ću i gde ću - kaže Ilić.

Porodica Ilić u vezi sa ovim slučajem obraćala se i Euleksu, ali su se njihove sudije oglasile nenadležnim. Advokati navode da je slučaj Ilić jedan od primera kako je svih ovih godina na Kosovu Srbima otimana svojina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    19. septembar 2016 | 11:06

    Reaguj drzavo

  • Poskok

    19. septembar 2016 | 11:17

    Zato Šiptar u mojoj kući na Vračaru zivi bezbrižno kao zaštićeni stanar.

  • Grga

    19. septembar 2016 | 10:29

    Šiptari su to; jedino što dobro rade je otimačina imovine, i trgovina narkoticima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA