KLINIČKI CENTAR VOJVODINA: Dva parčeta hleba i kašika pavlake za porodilje?

Tragom priče naše čitateljke o ishrani u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, kontaktirali smo upravnika ove ustanove koji je oštro demantovao navode porodilje

  • 23

Umesto hranljivog obroka, u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, tek što se porode, novopečene mame  dobijaju - dva parčeta hleba i kašiku pavlake!

Do ovog skandaloznog saznanja došla je čitateljka Telegrafa, koja je želela da ostane anonimna (ime poznato redakciji) ističući u razgovoru sa nama da ne može da veruje da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku.

- Balansirani obrok koji bi porodiljama trebalo da pruži dovoljno hranljivih materija kako bi što pre povratile snagu nakon porođaja, svakako ne može da se sastoji od dva parčeta hleba i kašike pavlake! - priča ogorčena čitateljka i dodaje - Ovo, međutim, nije neobična pojava u toj ustanovi. Prema rečima nekih mojih prijateljica na ovoj Klinici u "bolje obroke" računa se onaj u kojem se nude dva parčeta hleba sa mesnim nareskom - objasnila nam je čitateljka, apelujući da istražimo ceo "slučaj".

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine dr Dragan Stajić kaže da mu nije jasna hajka koja se digla na ovu ustanovu i da optužbe naše čitateljke "nisu na mestu".

- Upravo je završen ručak, u okviru kojeg su porodilje dobile: supu, piletinu i varivo... Kada god želite dobrodošli ste da snimite kako se hrane naše porodilje - počinje priču za Telegraf dr Dragan Stajić i dodaje - Trudnice dobijaju tri redovna obroka i užinu, a jelovnik svake od njih strogo kontrolišu nutricionisti. Za godinu i po dana koliko sam upravnik niko mi se nije žalio, te su ove optužbe tim strašnije!

Na naše pitanje ko po njegovom mišljenju i zašto vodi kampanju protiv KC Vojvodine, dr Stajić je odgovorio.

- Ne znam, ali samo mogu da naslutim da je verovatno reč o nekoj nezadovoljnoj trudnici, koja je rešila na ovaj način da se obračuna sa nama. Znate, ne možete da uvedete red u porodicu od četiri člana, a kamoli u zajednici kakva je naša, a koja "broji" više od 6.500 porodilja godišnje - završio je priču za Telegraf upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine pozivajući nas još jednom da ukoliko želimo zabeležimo sve o čemu je pričao kamerom.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    12. decembar 2013 | 15:06

    Verujem da je toliko ukusno i obilno,da direktor redovno jede na poslu-kako ga nije sramota,nemaju ni stida ni srama....!!

  • Ara

    12. decembar 2013 | 15:45

    Zorica ne radi u zdravstvu, za tako nesto prvo treba zavrsiti osnovnu skolu.

  • Dj

    12. decembar 2013 | 14:47

    Pa nista novo,isti obrok smo imali i mi koji smo na zracenju i hemoterapiji.Cak mogu reci da je to jedan od boljih obroka,nazalost.Za veceru su davali pitu sa jabukama ili dzem,a svi znamo da se kancer hrani secerom.STRASNO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA