Igračke u Srbiji duplo skuplje nego u EU!

Igračka poznatog proizvođača u inostranstvu košta 50 evra, dok se isti model u Srbiji prodaje za 90 evra. Nadležni kažu da su cene više zbog male konkurencije

  • 13

Igračke u Srbiji najskuplje su u Evropi, pišu "Naše novine".

Razlog  su prevelike marže, koje su pojedini trgovci podigli na čak 100 odsto, a iz Udruženja potrošača kažu da je u pitanju bezobrazluk trgovaca, zbog čega će biti obavljeni razgovori sa Komisijom za zaštitu.

Do koje mere su igračke u Srbiji skupe najbolje govori podatak da su ovdašnje igračke skuplje i od onih inostranih koje se naručuju preko Interneta, sve sa troškovima dostave!

Računica je jednostavna i prilično poražavajuća: Igračka naručena putem Interneta, koja inače košta 50 evra, izašla bi oko 60 do 65 evra, što je opet jeftinije od srpske igračke koja u proseku košta 90 evra.

- Problem je mala konkurencija, zbog čega cene  jesu više, ali mi ne možemo da utičemo na formiranje cena - kaže za "Naše novine" ministar trgovine Rasim Ljajić.

Iz Asocijacije potrošača pak dodaju da je diskutabilna ne samo cena, već i bezbednost igračaka.

(Telegraf.rs / Izvor: "Naše novine")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partybreaker

    24. decembar 2013 | 13:38

    Pa nisu samo igracke....bebi kolica preko kostaju od 30 do 150e a ovde najeftinija su oko 150. A o bebi hrani da I ne govorim....sramota bre.

  • Ex sns

    24. decembar 2013 | 14:46

    Ja se pridruzujem osudama,nisam mogao da verujem koliko su cene stvariju za decu ovde skuplje nego u Beču! Neverovatno,ali je istinito.

  • Aca

    24. decembar 2013 | 14:05

    A kineske otrovne pa ti vidi sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA