BEOGRAD DOBIJA ELEKTRIČNE AUTOBUSE: Otvoren tender, kineska kompanija dala najbolju ponudu

- Potpisivanje ugovora očekujemo do sredine januara, a u pitanju je pet solo električnih autobusa. Vrednost svakog od njih iznosi 450.000 evra. Autobusi će, umesto na baterije ići na kondenzatore, što je potpuno nova tehnologija, a rok isporuke je 150 dana od trenutka potpisivanja ugovora – rekao je Vesić

  • 9

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je juče otvoren tender za električne autobuse u Beogradu.

Pristigla je samo jedna ponuda, kompanije "Higer” iz Kine, koja je valjana i za koju će biti doneta odluka o prihvatanju.

- Potpisivanje ugovora očekujemo do sredine januara, a u pitanju je pet solo električnih autobusa. Vrednost svakog od njih iznosi 450.000 evra. Autobusi će, umesto na baterije ići na kondenzatore, što je potpuno nova tehnologija, a rok isporuke je 150 dana od trenutka potpisivanja ugovora – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je dobio garanciju na deset godina, a o ugledu i veličini kompanije dovoljno govori podatak da proizvode 25 tipova autobusa, 500 autobusa godišnje proizvode samo za „Skaniju”, a dnevno sa njihovih linija izlazi 25 autobusa.

- Ovi autobusi biće plaćeni iz gradskog "zelenog dinara”, a sledeće godine nastavićemo sa nabavkom ostalih ekoloških autobusa, nastojeći da ih u budućnosti bude što više - rekao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevo

    22. decembar 2015 | 13:19

    Dokle vise pare za taj Beograd kao da ne postoje i drugi gradovi

  • smarac

    22. decembar 2015 | 14:00

    kondenzatori nova tehnologija ..... sijo mi ga djuro ... u svedskoj vec 10 godina rade tako ....

  • Stop cenzuri!

    22. decembar 2015 | 15:40

    Posle nezgode na Zelenom vencu, pravi trenutak da se obavesti javnost o 5 novih autobusa i to ekoloskih. Bolje da neko informise javnost o ne/ispravnosti vozila gradskog saobracaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA