Beograd će nastaviti da se ubrzano razvija, a smanjiće se i broj nezaposlenih!

- Gradska vlast nastavlja sa reformama i ubrzanim razvojem Beograda - rekao je gradonačelnik Siniša Mali

  • 13

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada sutra će se naći 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije, među kojima i za Blok 42, a gradonačelnik Siniša Mali ističe da se usvajanjem tog plana stvara uslov za početak izgradnje nove autobuske stanice.

TAŠMAJDAN PONOVO PRIPADA BEOGRAĐANIMA: Uz spektakularan koncert otvoren rekonstruisani stadion! (FOTO)

Mali je naveo da su planovi detaljne regulacije važni dokumenti za urbani i privredni napredak grada, jer su osnov za planski razvoj grada i privlačenje investicija.

- Gradska vlast nastavlja sa reformama i ubrzanim razvojem Beograda - rekao je gradonačelnik Tanjugu.

Među 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije je i plan područja naselja Šangaj u Batajnici, na koji se, kaže Mali, čekalo skoro deceniju.

Na dnevnom redu su i izmene Akcionog plana za zapošljavanje, nakon čijeg usvajanja će, prema njegovim rečima, biti proširene mere aktivne politike zapošljavanja za preduzetnike i na ostala privredna društva, čime će se smanjiti stopa nezaposlenosti.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

- Sprovođenjem ovog plana, koji sprovode institucije koje su članovi Saveta za zapošljavanje grada, ispunjavamo obećanja da ćemo smanjiti nezaposlenost u gradu - kazao je Mali.

Sa tim ciljem, dodao je on, grad će vršiti dodelu poslovnog prostora u zakup pod posebnim uslovima.

To je, tvrdi gradonačelnik, mera koja će nezaposlenim licima pomoći u samozapošljavanju, ali i razviti mikro, mala i srednja preduzeća, kao i znatno podstaći privredni razvoj.

Grad će, rekao je Mali, davati dodatna bespovratna sredstva u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sutra se očekuje i usvajanje odluka o merama za podršku ženskom preduzetništvu, a Mali je pozvao preduzetnice da se prijave na javni konkurs koji će grad uskoro raspisati.

Odbornici će razmatrati i odluku o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz gradskog budžeta.

- Nastavljamo i sa sufinansiranjem programa i projekata iz oblasti turizma, što je od izuzetnog značaja za razvoj ponude turističkog proizvoda Beograda i pozicioniranja našeg grada kao poželjne turističke destinacije u regionu i šire - rekao je Mali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na dnevnom redu biće i rešenje o davanju na korišćenje na period od 20 godina, bez naknade, ulaza u Tašmajdansku pećinu JP "Beogradska tvrđava", kao i dopunjeni predlozi odluka o raspolaganju stanovima grada.

Mali ističe da je grad od republike preuzeo Tašmajdanske pećine i da se ubrzano radi na raščišćavanju terena, kako bi bile otvorene za turiste sledeće sezone.

- Namera nam je da promovišemo ovaj jedinstven objekat, kako bi postao jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Beogradu - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Odbornici će sutra razmatrati i odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima u Beogradu za 2016/2017. godinu.

Među 49 tačaka sutrašnje sednice naći će se i odluka o finansiranju ili sufinansiranju projekata iz oblasti unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u Beogradu, kao i o postavljanju stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada.

Na dnevnom redu će se naći i odluka o određivanju bližih tehničkih i drugih uslova za ugostiteljske objekte koji se ne kategorizuju, a koji se nalaze u stambenim zgradama.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Razmatraće i rebalans programa poslovanja za 2016. godinu JVP "Beogradvode", te raspodela neraspoređene neto dobiti iz ranijih godina JKP "Javno osvetljenje" i raspodela preostale neto dobiti iz 2014. godine JP "Gradsko stambeno".

Na dnevnom redu biće i odluka o proglašenju zaštićenog staništa "Veliko blato", a izveštaj o radu za prethodnu godinu podneće Gradsko pravobranilaštvo i Zaštitnik građana grada Beograda.​

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Ekser

    27. april 2016 | 11:41

    Beograd!!!A sta je sa ostatkom Srbije,oni nek riknu,jel?!

  • Beograd Republika

    27. april 2016 | 18:50

    Beograd se gradi od svog novca,a u budzet Srbije uplacuje vis od svih ostalih zajedno. Malo vise se treba angazovati u svojoj sredini a ne samo optuzivati uspesne za svoju propast. Postoje primeri uspesnih gradova i u drugim delovima Srbije,a nisu glavni. Dakle nemojte se vise plasiti jer Bgd vam nista ne uzima nego naprotiv mnogo daje.

  • Rambo na grani

    27. april 2016 | 11:55

    Sve u Bg da se ulozi, shodno koagulaciji nase ponosne nacije. P.S. Telo mi struji, moj mozak je zdrav. Ako me volis pomozi mi pucaj u chelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA